Cal-Maine Foods överträffar Wall Streets Q2-prognoserunder det andra kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
januari 6, 2021
  • Cal-Maine Foods överträffar Wall Streets förväntningar under andra kvartalet.
  • Äggproducenten förutspår 272,56 miljoner pund i intäkter under tredje kvartalet.
  • Cal-Maine föll med över 10% på aktiemarknaden ifjol.

Cal-Maine Foods Inc. (NASDAQ: CALM) publicerade sina finansiella resultat för det andra kvartalet igår och överträffade analytikernas prognoser, trots den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 21 miljoner människor i USA och orsakade över 350 tusen dödsfall.

Cal-Maine Foods steg med ungefär 6% under efterhandeln igår. Aktien handlas nu till 29 pund per aktie jämfört med 22,72 pund per aktie i mars 2020, då covid-19-krisen påverkade verksamheten och sänkte efterfrågan.

Cal-Maines finansiella resultat för andra kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cal-Maine meddelade att deras nettoresultat under andra kvartalet uppgick till 8,95 miljoner pund, vilket motsvarar 18,35 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet ifjol rapporterade äggproducenten en förlust.

I separata nyheter från USA rapporterade även Newark-baserade Smart Global Holdings Inc. igår ett resultat per aktie under första kvartalet som överträffade förväntningarna.

Vad gäller försäljning bokförde amerikanska Cal-Maines 254,92 miljoner pund under andra kvartalet. Enligt Refinitive hade experter förväntat sig en lägre försäljning på 244,79 miljoner pund under kvartalet. De hade också förväntat sig att företaget skulle registrera 5,87 pence i förlust per aktie.

Sammanlagt såldes 273,7 miljoner dussin ägg under andra kvartalet, vilket motsvarar en ökning med 4,8% på årsbasis och var Cal-Maines försäljningsmässigt starkaste kvartal någonsin. Förhållandet mellan de dussin som företaget producerade och det totala antalet dussin som såldes var 92,1% under kvartalet – även det ett rekordkvartal.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Cal-Maines prognos för det tredje kvartalet

För det tredje kvartalet räknar det Jackson-baserade företaget nu med 272,56 miljoner pund i intäkter. Deras uppskattning för vinst per aktie under Q3 är begränsad till 19,82 pence per aktie. Under föregående kvartal (Q1) rapporterade Cal-Maine en mindre förlust än väntat, enligt den rapport som publicerades under den sista veckan i september.

Företaget poängterade också att äggpriserna såg en stadig ökning i början av andra kvartalet, men att de sedan planade ut under andra halvan av kvartalet.

Cal-Maine Foods Inc. hade ett tufft år på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på mer än 10%. I skrivande stund värderas den amerikanska äggproducenten till 1,34 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 40,97.