Cardano (ADA) blir det sjätte största myntet efter en uppgång på 92%

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jan 7, 2021
  • Cardano såg nyligen en kraftig ökning som gjorde att myntets pris steg med över 92% på en vecka.
  • Myntets pris steg av två skäl - BTC:s inflytande och ADA:s väntande uppgraderingar.
  • Cardano har ännu inte sett smart kontraktdistribution, och många förväntar sig att det kommer att ske 2021.

Charles Hoskinsons kryptovaluta, Cardano (ADA) såg en kraftig ökning med 92% vilket gjorde att den kunde klättra till den sjätte platsen på listan över de största kryptovalutorna efter marknadsvärde. På så sätt överträffade ADA till och med Bitcoin Cash (BCH), som för närvarande ligger på den åttonde platsen.

Cardano-priset stiger med över 92% på en enda vecka

ADA:s senaste prisrörelse gjorde att myntet kunde se nästan 100% vinster under den senaste veckan, där myntet ökat med 26,71% bara under det senaste dygnet. I skrivande stund ligger myntets pris på $0,3390.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För bara fyra dagar sedan, den 3 januari, låg ADAs pris på 0,179 dollar, efter att ha flyttat mestadels i sidled i över en månad.

Som nämnts tillät myntets rörelse till och med att köra över Bitcoin Cash, liksom Polkadot (DOT), som för närvarande ligger på 7:e plats. Trots det är Ada ganska långt borta just nu, med ett eget marknadsvärde på 10,6 miljarder dollar, medan DOT bara har 9 miljarder dollar i skrivande stund.

Varför växte Cardano-priset?

När det gäller varför ADA steg, finns det två huvudfaktorer – myntets deltagande i ett Bitcoin-lett, marknadsomfattande rally och Cardanos egna nätverksuppgraderingar som förväntas 2021.

Den första anledningen är ganska lätt att förstå. Det är något som har hänt gång på gång i kryptoindustrin. Enkelt uttryckt, Bitcoins dominans över marknaden gör att andra mynt vill följa.

När det kommer till den andra anledningen gäller det Cardanos ekosystem. Projektet lanserade redan en större uppdatering av sitt mainnet förra året – Shelley. Detta var en stor milstolpe och dess ankomst förbättrade känslan kring ADA, särskilt efter att ETH 2.0 blev försenad.

Trots lanseringen av uppdateringen har Cardano ännu inte distribuerat funktionella smarta kontrakt, vilket gör att DeFi och dApps kan trivas i sitt nätverk. Det är något som samhället ser fram emot att se 2021.

Tyvärr har ADA-teamet ännu inte meddelat tidtabellen för några av de kommande uppdateringarna, men förväntningarna är fortfarande stora, och det finns tekniska faktorer som stöder ADA-uppgången. En av dessa faktorer är att BTC har nått hela 34 000 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust