Här är köparnas nästa mål när Tezos (XTZ) fortsätter att stiga i januari

Författad av: Stanko Iliev
januari 7, 2021
  • Tezos blockchain genomförde "Delphi"-uppgraderingen i november.
  • Om priset stiger över 3 dollar skulle det vara en signal att handla Tezos (XTZ).
  • Så länge priset ligger kvar över 2 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad.

Priset på Tezos (XTZ) seglade upp från 1,98 till över 2,7 dollar i början av januari och det nuvarande priset ligger runt 2,58 dollar. Tezos kan stiga ytterligare tack vare det pågående kryptorallyt, men om Bitcoin går in i en korrigeringsfas kommer det öven att påverka denna krypto negativt.

Grundläggande analys: Tezos genomförde uppgraderingen ”Delphi” i november

Tezos är en öppen källkodsplattform för tillgångar och applikationer med fokus på säkerhet och kodkorrekthet. Huvudfunktioner för denna öppen källkodsplattform inkluderar smart kontraktssäkerhet, långsiktiga uppgraderingar och öppet deltagande.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tezos blockchain använder en token som kallas ”Tez”, och det finns många plånböcker där du kan lagra och använda Tez. Tezos tokens har symbolen XTZ, och enligt vissa prognoser kan mynt ersätta Ethereum (ETH) som den största utmanaren för Bitcoin.

Tezos modulära arkitektur låter nätverket anta nya tekniska innovationer utan att gå emot communityns konsensus. Tezos blockchain genomförde uppgraderingen ”Delphi” i november, vilket låter utvecklare distribuera mer komplexa smarta kontrakt och applikationer – som till exempel DeFi-applikationer.

”Med Delphi-uppgraderingen har Tezos-protokollet blivit betydligt mer attraktivt för DeFi-applikationer och experiment med komplexa smarta kontrakt tack vare dramatiskt minskade gas-kostnader,” säger Gabriel Alfour, ledande utvecklare på Marigold.

Gas-förbrukningen har minskat med mer än 70% efter uppgraderingen, och därtill har lagringskostnaderna nu minskat till en fjärdedel ”När du kombinerar de regelbundna uppgraderingarna med de minskade gas-kostnaderna som denna speciella uppgradering medförde är Tezos moget för DeFi-utveckling,” säger Hugo Renaudin, medgrundare av LGO Group och grundare av Bender Labs.

Det är värt att nämna att gas på Tezos speglar en operations komplexitet, och ju mer komplex operationen är desto mer gas förbrukar den.

Priset på Tezos har exploderat uppåt sedan början av januari, och för närvarande finns det inga tecken på att trenden skulle vända. Min åsikt är att det fortfarande handlar om en mycket riskfylld kryptovaluta, och om du bestämmer dig för att handla Tezos (XTZ) bör du alltid använda en ”stop-loss”-order.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Så länge priset ligger kvar över 2 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad

Myntet har tagit ett stort kliv på kort tid, och om du bestämmer dig för att investera i Tezos bör du vara medveten om att en korrigering kan vänta och att priset kan försvagas de närmsta dagarna.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 3, 3,5 och 4 dollar, samtidigt som 2 och 1,5 dollar representerar de aktuella supportnivåerna. Om priset stiger över 3 dollar skulle det vara en signal att handla Tezos (XTZ) och nästa prismål kan då ligga runt 3,5 eller till och med 4 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 2 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och möjligtvis ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

Tezos är en öppen källkodsplattform för tillgångar och applikationer med fokus på säkerhet och kodkorrekthet. Tezos blockchain genomförde uppgraderingen ”Delphi” i november, och enligt vissa prognoser har Tezos potential att ersätta Ethereum (ETH) som den största utmanaren till Bitcoin. Om priset stiger över 3 dollar skulle det vara en signal att handla Tezos (XTZ) och nästa prismål kan då ligga runt 3,5 eller till och med 4 dollar.