Sjukhus på Cyperns börjar lagra covid-19-vaccinationsdata på VeChain

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jan 7, 2021
  • Sjukhusets vaccinerade personal får ett digitalt certifikat i sin E-HCert-app.
  • Enligt uppgift har fler än 8 000 personer använt E-HCert-appen sedan lanseringen.
  • VeChains uppger att deras teknik erbjuder både individer och myndigheter kvalitativa och giltiga resultat.

The Mediterranean Hospital of Cyprus har börjat lagra covid-19-vaccinationsregister i VeChain-blockchain. I ett pressmeddelande den 4 januari meddelade sjukhuset att 100 läkare och personal vaccinerats mot covid-19. Sjukhuset konstaterade också att alla vaccinerade fått ett digitalt certifikat i sin E-HCert-app, en elektronisk plånbok för laboratorieresultat som körs på VeChain Thor blockchain.

I pressmeddelandet sa sjukhuset att de digitala certifikaten representerar ytterligare ett steg mot den digitala omvandlingen av hälso- och sjukvården genom VeChain Thor-blockchain. Enligt sjukhuset har fler än 8 000 personer hittills fått sina resultat via appen från covid-19-tester sin tagits bör de anlänt till den internationella flygplatsen i Larnaca.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nyheten kommer efter att VeChain inledde ett samarbete med sjukhuset för att lansera E-HCert-appen i slutet av maj 2020. Vid den tidpunkten var sjukhusets mål att använda applikationen för att förhindra spridningen av covid-19-pandemin.

I en kommentar sa sjukhuset då att:

”När en cypriotisk medborgare besöker covid-19-laboratoriet på sjukhuset och genomgår RT-PCR- och antikroppstester kommer testningen och journalen att krypteras och laddas upp till VeChainThor Blockchain, och de oföränderliga resultaten visas sedan i E -HCert Native-appen.”

Erbjuder giltiga testresultat

VeChain har även kommenterat samarbetet med sjukhuset via Twitter och sagt att:

”Med den här tekniken är regeringar och individer säkra på resultatens kvalitet och giltighet.”

Även om VeChain uppger att de kan erbjuda regeringar och individer giltiga resultat, verkar nätverket vara mer benäget att störa sjukvårdssystemet. Enligt VeChain erbjuder blockchain-tekniken ett unikt tillfälle att störa den nuvarande modellen och leveransen av vårdtjänster. Enligt VeChain kan deras teknik förbättra hanteringen av testresultat, terapi, diagnostik och förbättra säkerheten för börser för att utbyta information sömlöst.

Efter nyheten har VeChains native token, VET, stigit med mer än 6% det senaste dygnet och handlas för närvarande till 0,02116 pund med en daglig volym på 487 791 530 pund. Myntet ligger just nu på 21:a plats på CoinMarketCaps topp 100-lista med ett börsvärde på 1 366 174 322,5 pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust