Priset på Polkadot (DOT) korrigeras efter ett uppsving på 100%

Författad av: Michael Harris
januari 8, 2021
  • Polkadot anställde den berömda designbyrån Koto för att fräscha upp sitt varumärke.
  • Rebranding-processen kommer att styras av fyra kuratorer.
  • DOT-priset exploderade högre förra veckan och steg med nästan 100%.

Priset på Polkadot (DOT) befinner sig just nu i en korrigeringsfas efter att ha stigit med nästan 100% förra veckan för att handla på de högsta nivåerna på fem månader.

Grundläggande analys: Omfattande rebranding på kommande

Polkadot tillkännagav en stor uppfräschning av designen i onsdags, där de största besluten fattades och godkändes av dess community och representanter. De anställde den berömda designbyrån Koto för en större rebranding.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Att beslut kommer att fattas on-chain är revolutionerande vad gäller designindustrin.

”Alla nätverksdeltagare kan tycka till om varumärkets riktning och utveckling, liksom experterna som skapar det. Det har aldrig hänt förut,” säger Katie Butler, marknadschef för det Polkadot-baserade projektet Moonbeam.

Peter Mauric, chef för public affairs på Parity Technologies, sa att behovet av en rebranding av kedjan var uppenbart.

”Polkadots sociala kontrakt är tydligt: ändringar i nätverket måste godkännas genom dess styrningssystem, och det handlar inte bara om kod,” sa Mauric. ”Varumärkesidentitet och riktning är av avgörande betydelse för ett växande nätverk som Polkadot, så det var aldrig någon tvekan om att dessa ansträngningar skulle behöva ledas, finansieras och godkännas av communityn.”

Rebranding-processen kommer att styras av fyra kuratorer som representerar Polkadot-communityn. Projektet har delats upp i tre steg, och i det första steget godkändes arbetet av Polkadot-rådet, och Kotos ersättning på 10 150 euro betalades i Polkadots nativa token DOT.

Koto är en populär designstudio vars portfölj innehåller ett antal stora varumärken som Sonos, Nike, Paypal, Airbnb, Venmo och fler. Polkadots DOT-token får också en redesign, som för närvarande baseras på bokstaven ”P” i Polkadots logotyp.

Rebrandingen förväntas ta cirka tio månader – tre månader för det inledande skedet och cirka sju månader innan lanseringen av den nya designen.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: DOT tar ett steg tillbaka

DOT/USD-priset har sjunkit cirka 4% idag efter att ha förlorat 4,4% igår. Det är nu uppenbart att priset befinner sig i en korrigeringsfas efter att ha stigit över 10,50 dollar för första gången sedan augusti ifjol.

DOT/USD dygnsgraf (TradingView)

Polkadots pris exploderade högre förra veckan och steg med nästan 100% till att handlas över 10,00 dollar. Den pågående korrigeringen kan få priset att halka ned till 8,50 dollar där det närliggande stödet för DOT-köpare finns.

Sammanfattning

Den berömda designstudion Koto har anställts för att genomföra en omfattande rebranding av Polkadot. Samtidigt korrigeras DOT/USD-priset efter att ha sett stora vinster förra veckan.