Är Aave (AAVE) ett ”köp” eller ”sälj” i januari?

Författad av: Stanko Iliev
januari 10, 2021
  • Om priset stiger över motståndet vid 120 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 130 dollar.
  • Aave har släppt en uppgradering som förbättrar funktioner som flashlån och kreditdelegering.
  • Om priset sjunker under 80 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Aave (AAVE) steg från 26 dollar i början av november till över 120 dollar efter årsskiftet, och det aktuella priset ligger nu runt 116 dollar. Huvudtrenden för denna kryptovaluta är fortsatt positiv, och för tillfället finns det ingen signal om att trenden är på väg att vända.

Grundläggande analys: Aave har släppt en ny uppgradering

Aave är ett decentraliserat non-custodial likviditetsmarknadsprotokoll där användare kan delta som insättare eller låntagare. Insättare tjänar en passiv inkomst genom att tillhandahålla likviditet medan låntagare kan låna via det populära DeFi-utlåningsprotokollet. Projektet startade 2017 under namnet ETHLend, men 2018 beslutade teamet att förnya varumärket till Aave.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tjänsten har två typer av avgifter, 0,00001% av lånebeloppet för låntagare och 0,09% för flashlån. Aave-protokollet bygger på helt öppen källkod som är säker och låter utvecklare skapa tredjepartstjänster eller -applikationer för att interagera med protokollet.

Aave-protokollet har en kryptovaluta med symbolen AAVE som låter användare rösta och fatta beslut om Aave Improvement Proposals (AIPs). Användare kan också använda krypton för att erbjuda säkerhet för protokollet, vilket låter dem tjäna staking-belöningar och avgifter från protokollet.

I december har Aave släppt en uppgradering som förbättrar funktioner som flashlån och kreditdelegering. Den nya uppgraderingen gör protokollet mer lätttillgängligt för användarna och låter dem byta sina tillgångar mot alla andra tillgängliga tillgångar på Aave.

”Den här nya versionen av Aave låter en låntagare ändra sina underliggande säkerheter på ett mycket användarvänligt och gas-effektivt sätt utan att någonsin lämna Aave. Om ditt säkerhetspris till exempel börjar sjunka, kan du helt enkelt byta det mot en stablecoin, så du behöver inte oroa dig för prisfluktuationer och potentiell likvidation. Säkerhetsväxling kan vara ett användbart verktyg för att undvika likvidationer. Du kan byta ut din säkerhet från LINK till AAVE, från ETH till YFI,” säger Aaves VD Stani Kulechov.

Enligt analytiker har Aave en ljus framtid eftersom utbudet av myntet är ännu mer begränsat än för Bitcoin, och den huvudsakliga trenden för denna kryptovaluta är fortsatt hausse. Aave har potential att stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden, men om du bestämmer dig för att köpa Aave (AAVE) i januari bör du använda en ”stop-loss”-order eftersom risken är mycket hög.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Huvudtrenden är fortsatt hausse

Datakälla: tradingview.com

Huvudtrenden för denna kryptovaluta är fortsatt positiv, och för tillfället finns det ingen signal om att trenden är på väg att vända. Om priset stiger över motståndet vid 120 dollar igen, skulle det vara en signal att handla Aave (AAVE), och nästa prismål kan då ligga runt 130 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 80 dollar, skulle det vara en tydlig säljsignal och kanske ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

Aave är ett decentraliserat non-custodial likviditetsmarknadsprotokoll, och enligt analytiker går Aave en ljus framtid till mötes eftersom tillgången på mynt är ännu mer begränsad än för Bitcoin. Denna kryptovaluta har potential att stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden, men om priset sjunker under 80 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och möjligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.