SushiSwap (SUSHI) kan stiga ytterligare, men risken är fortfarande hög

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 10, 2021
  • SushiSwap har stigit drastiskt på kort tid.
  • Om priset sjunker under 3 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.
  • SushiSwap försöker öka sin dominans med nya funktioner.

SushiSwap (SUSHI) har stigit från 0,59 dollar i början av november till över 5 dollar, och det nuvarande priset ligger runt 4,8 dollar. Denna kryptovaluta kan stiga ytterligare under den pågående tjurmarknaden, men det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet ser enligt min mening inte lovande ut för långsiktiga investerare.

Grundläggande analys: SushiSwap försöker öka sin dominans med nya funktioner

SushiSwap är en decentraliserat kryptobörs som bygger på Ethereum blockchain och liknar Uniswap både till utseende och funktionsmässigt. Vissa analytiker säger till och med att SushiSwap representerar en utveckling av Uniswap eftersom börsen är bättre på att anpassa sina incitament för nätverksdeltagare genom t.ex. inkomstdelning och nätverkseffekter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Sushiswap lanserades officiellt i augusti 2020, men hade inledningsvis svårt att bli tagen på allvar på grund av matmemes. Grundaren av SushiSwap är Chef Nomi, som ville skapa något som liknar Uniswap men med en mer community-styrd vision.

Chef Nomi tog Uniswap-koden som är helt öppen och modifierade den genom att lägga till en SUSHI-token. Chef Nomi distanserade sig sedan helt från SushiSwap efter att han förlorade communityns förtroende genom att sälja 14 miljoner dollar i SUSHI för ETH, men situationen började stabiliseras när SushiSwaps administratörsnyckel överfördes till Sam Bankman-Fried, grundare av FTX.

SushiSwap drivs av smarta kontrakt och ingen enskild enhet kontrollerar protokollet. Användare kan byta kryptovaluta mot andra kryptovalutor på SushiSwap-plattformen som erbjuder SUSHI-tokenbelöningar till dem som stakar sina tokens.

SushiSwap är beroende av Automated Market Maker-systemet, och det skiljer sig från Uniswap genom att lägga större fokus på att bygga en community-centrerad decentraliserad börs. Sushiswap har blivit ett av de största decentraliserade börserna, och den försöker ständigt att öka sin dominans genom att erbjuda nya funktioner, för att inte nämna ett partnerskap med Yearn.finance.

Från ett pris på drygt 0,50 dollar i början av november har SUSHI stigit till över 5 dollar och det nuvarande priset för denna DeFi-token ligger på cirka 4,8 dollar.

Denna kryptovaluta kan stiga ytterligare under den pågående tjurmarknaden, men det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet ser enligt min mening inte lovande ut för långsiktiga investerare.

Teknisk analys: SushiSwap har stigit drastiskt på kort tid

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 5, 5,5 och 6 dollar, samtidigt som 4 och 3 dollar representerar de aktuella stödnivåerna. Om priset stiger över 5,5 dollar skulle det vara en signal att köpa SushiSwap och nästa prismål kan då ligga runt 6 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 3 dollar, skulle det vara en tydlig säljsignal och eventuellt ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

SushiSwap har stigit drastiskt på kort tid, men en korrigeringsfas kan vänta runt hörnet. För närvarande finns det inga tecken på trendvändningen, men om du bestämmer dig för att handla SushiSwap bör du hålla i minnet att priset också kan försvagas de kommande dagarna.