Priset på Algorand (ALGO) kommer mest troligt att fortsätta sjunka

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 12, 2021
  • Kryptovalutamarknaden har kollapsat och Algorand (ALGO) är också under press.
  • Den tekniska analysen visar att priset kan sjunka under 0,30 dollar i januari.
  • Om priset sjunker under 0,30 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och ett tecken på att trenden vänt.

Kryptovalutamarknaden har kollapsat, priset på Bitcoin träffade stödet vid 31 000 dollar igår och risken för ytterligare nedgångar är överhängande. Algorand (ALGO) är också under press. Priset på denna kryptovaluta föll från 0,51 till 0,37 dollar på bara några timmar och det aktuella priset ligger runt 0,40 dollar.

Grundläggande analys: Algorand sänker kostnaderna för aktiviteter på blockkedjan, men det finns fortfarande en osäkerhetsnivå

Algorand är en proof-of-stake-blockchain (PoS)med öppet deltagande, skalbarhet, säkerhet och transaktionsgenomförande. Algorand utvecklades av datavetenskapsprofessor Silvio Micali från Massachusetts Institute of Technology (MIT) och lanserades officiellt 2019.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Projektets huvudmål är att skapa ett transparent system där alla kan nå framgång genom decentraliserade projekt och applikationer. Algorand ser i genomsnitt 500 000 transaktioner per dag med nominella transaktionsavgifter och gör det möjligt för utvecklare att skapa nya applikationer på plattformen som drivs av kryptovaluta.

Algorand har öppen källkod, så dess kod kan klonas, kopieras och användas på andra blockkedjor. Algorand fortsätter att växa och fler än 500 företag utvecklar för närvarande applikationer på denna blockchain.

”Algorand avlägsnar de tekniska barriärerna som under flera år hindrat mainstream-antagande av blockchain: decentralisering, skalbarhet och säkerhet. Block kan slutfördas på några sekunder och Algorands transaktionskapacitet är i nivå med stora betalnings- och finansnätverk,” säger Algorands grundare Silvio Micali.

Tekniken bakom Algorand är ny och har inte testats tillräckligt under verkliga marknadsförhållanden. Proof-of-stake-blockkedjan har en native token som heter ALGO, och som distribueras med varje nytt block till alla som har en viss mängd valuta i sina plånböcker.

Det är värt att nämna att den övre gränsen för hur många ALGO-tokens som kan skapas är 10 miljarder, och under de första fem åren kommer 3 miljarder att injiceras i cirkulationen. Av de återstående 7 miljarder tokens kommer 1,75 miljarder att vara deltagarbelöningar, 2,5 miljarder kommer att distribueras till relänodslöpare, 2,5 miljarder till Algorand Foundation och 0,25 miljarder som användarbidrag.

Algorand är också lockande att lägga till i en kryptovalutaportfölj tack vare att det sänker kostnaden för att delta i verksamheter på en blockchain, men det finns fortfarande en viss osäkerhet kring projektet. Kryptovalutamarknaden fortsätter att falla och även ALGOs pris kan försvagas de närmaste dagarna, så kanske är det inte rätt tid att köpa Algorand (ALGO) just nu.

Teknisk analys: Den tekniska analysen visar att priset kan sjunka under 0,30 dollar i januari

Algorand (ALGO) handlas för närvarande över 0,40 dollar, men den tekniska analysen visar att priset kan komma att falla under 0,30 dollar i januari.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 0,30 och 0,20 dollar, samtidigt som 0,50 och 0,60 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset stiger över 0,50 dollar skulle det vara en signal att köpa ALGO, men om priset sjunker under 0,30 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och ett tecken på att trenden vänder.

Sammanfattning

Kryptovalutamarknaden är inne i en tupp period. Bitcoins pris bröt under stödet vid 31 000 dollar igår och priset på Algorand (ALGO) är fortfarande under press. Om priset stiger över 0,50 dollar skulle det vara en signal att köpa ALGO, men om priset sjunker under 0,30 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och ett tecken på att trenden vänder.