XLM rusar upp 30% och återvänder till topp 10-listan sett till marknadsvärde

Författad av: Ilija Rankovic
januari 12, 2021
  • Stellar (XLM) har överträffat marknaden under det senaste dygnet efter att ha stigit med nästan 30%.
  • Stellars övergripande utsikter är främst positiva, men XLM kan falla på kort sikt.
  • I skrivande stund handlas XLM till 0,285 dollar.

Stellar (XLM) har överträffat marknaden under det senaste dygnet efter att ha stigit med nästan 30%. Uppgången gjorde det möjligt för XLM att passera både Chainlink (LINK) och Binance Coin (BNB) i börsvärde och återvända till kryptovalutornas topp 10-lista sett till marknadsvärde.

Den senaste toppen bröt också den fallande retracement-kanalen som skapades den 7 januari efter Stellars misslyckade försök att bryta över 0,417 dollar.

Grundläggande analys

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Stellar har för närvarande bra fundament, både tack vare dess övergripande utveckling och dess antagande. Kryptovalutan är en direkt konkurrent till XRP, som stötte på stora bekymmer i samband med SEC:s stämningsansökan. Detta gav i sin tur utrymme för Stellar att visa sina styrkor. Nyheten att Stellar Development Foundation tecknade ett kontrakt med Ukraina för att stöda utvecklingen av en egen digitala bankvaluta (CBDC) gav vinster på över 235% för XLM/USD på några dagar.

Stellars övergripande utsikter är främst positiva tack vare dess grundläggande förutsättningar, medan de kortsiktiga utsikterna kan vara lite mer baisse. XLM såg en veckoförlust på 12,30%. Jämfört med andra kryptovalutor såg BTC en förlust på 10,11%, medan ETH förlorade 11,27% under samma period.

I skrivande stund handlas XLM till 0,285 dollar, vilket motsvarar en prisökning på 69,54% jämfört med föregående månads värde.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

XLM/USD teknisk analys

Stellar Lumens (XLM) steg enormt i slutet av december, vilket följdes av en hälsosam retracement. Den här gången var uppgången ännu skarpare, eftersom kryptovalutan steg 236,04% på bara några dagar. XLM/USD skapade en ny retracementkanal efter att ha nått ett högstavärde på 0,4168 dollar, som varade fram till idag. XLM/USD är för närvarande stationerat strax under 0,3 dollar, men utsikterna är något baisse på kort sikt trots de dagliga vinsterna på 30%. Det är viktigt att notera att Stellar hittade en stark supportnivå i både det 21-dagars glidande medelvärdet och zonen runt 0,2 dollar.


XLM/USD dagligt diagram

XLM står inför en mycket tät zon med motstånd över 0,3 dollar, medan stöds av det glidande genomsnittet för 21 dagar, det glidande genomsnittet för 21 och 50 timmar, samt zonen runt 0,2 dollar.

XLM:s RSI på dygnsgrafen hade precis nått det överköpta området innan det börjar sjunka. RSI har för närvarande ett värde på 64,17.


XLM/USD entimmarsdiagram

XLM:s entimmesdiagram visar oss hur kryptovalutan med självförtroende har brutit över den fallande trenden. Det mest troliga scenariot är emellertid att priset kommer att försöka falla och testa de glidande medelvärdena för 21 och 50 timmar innan det slutligen beslutar om det kommer att testa 0,3 dollar eller försöka återvända till den fallande kanalen.