Bitcoins senaste lyft skapar nya kryptomiljardärer

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 13, 2021
  • Winklevoss-tvillingarna äger nu krypto till ett värde av cirka 2,048 miljarder pund.
  • Tim Draper, som tror att BTC är framtidens valuta, har cirka 0,75 miljarder pund i BTC.
  • Trots att han är ganska ny inom krypto är MicroStrategys VD, Michael Saylor, också en kryptomillionär.

Bitcoin (BTC) har skjutit i höjden sedan början av året. Myntet lyckades upprätthålla förra årets positiva momentum, som såg det passera sin tidigare rekordnivå innan det fortsatte upp mot nya otroliga toppar. Den 9 januari steg myntet kraftigt och nådde en ny höjd på 30 294,93 pund. Även om BTC sedan dess har sett en korrigering som fört ned myntet till 25 497,51 när detta skrivs, påverkade myntets senaste vinster dess innehavares liv avsevärt.

Enligt en rapport har BTC:s senaste uppgång skapat nya kryptomiljardärer. Bland dessa lyckligt lottade individer finns Tyler och Cameron Winklevoss, grundarna av den ledande kryptobörsen Gemini Trust Company. Enligt uppgift äger var och en av Winklevoss-tvillingarna ungefär 1,024 miljarder pund i kryptovalutor. Det är dubbelt så mycket som vad var och en av tvillingarna hade för en månad sedan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cameron Winklevoss tweetade att:

”Bitcoin har överträffat Facebook $FB sett till marknadsvärde. Det är vettigt att ett penganätverk är mer värdefullt än ett socialt nätverk.”

Han gjorde denna jämförelse efter att han och hans bror stämde Mark Zuckerberg, Facebooks VD och hävdade att Zuckerberg stal idén att bygga ett socialt nätverk från dem. De vann i rätten och tilldelades 47,54 miljoner pund, som de investerade i BTC. Tvillingarna kritiserades för att söka berömmelse och förmögenhet i krypto, men det verkar som att deras liv efter Facebook varit lyckat.

Berikande babyboomers, Gen-X-are och Millennials

Förutom Winklevoss-tvillingarna ökade värdet på Matthew Roszaks kryptobestånd också betydligt. Roszak arbetade som företagare inom riskkapitalbranschen på 1990- och början av 2000-talet. Han ändrade dock taktik 2012 genom att köpa sin första BTC. Sedan dess har han arbetat som grundare och ordförande på Bloq, en blockchain-startup med kunder som Citigroup. Hans kryptoförmögenhet är cirka 0,88 miljarder pund.

Tim Draper, som är en del av den Silicon Valley-baserade investerardynastin Draper-familjen, tror att Bitcoin är framtidens valuta. Han började investera redan 1985, men hans första kryptoinvestering kom för sju år sedan, då han uppges ha köpt 29 659 BTC för 13,71 miljoner pund. Förutsatt att han aldrig har sålt av sina BTC skulle Draper ha cirka 0,75 miljarder pund idag.

MicroStrategys VD, Michael Saylor, har också gynnats av BTC:s meteoriska uppgång. Han ledde företaget att investera 0,805 miljarder pund i BTC till ett genomsnittspris på cirka 11 680 pund per mynt. Efter BTC:s uppgång är denna investering nu värd cirka 1,76 miljarder pund. Saylor har en andel på 0,88 miljarder pund i företaget och han investerade också 128 miljoner pund för att köpa 17 732 BTC, mynt som nu är värda cirka 438,2 miljoner pund. I kombination med sin andel i MicroStrategy gör dessa medel Saylor till en ny kryptomiljiardär.

Mike Novogratz, grundare och VD för Galaxy Investments Partners, har också dragit nytta av BTC:s rally. Han investerade enligt uppgift 5,12 miljoner pund i BTC år 2013 och använde senare dessa medel för att finansiera Galaxys finansieringsrunda. Enligt uppgifter från september ifjol är Galaxys kryptotillgångar nu värda 454 miljoner pund. Med tanke på att Novogratz äger 77% av företaget är hans kryptoförmögenhet cirka 349,6 miljoner pund.

När Bitcoin lyfter eller störtar får det en effekt på kryptomarknaden som helhet. Efter myntets fantastiska prestation den senaste tiden steg Ethereum också och gav sin uppfinnare, Vitalik Buterin, anledning att fira. Medan Buterin inte har några kända BTC-innehav, äger han för närvarande mer än 330 000 ETH, vilket motsvarar cirka 236 miljoner pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust