Associated British Foods intäkter minskar under de första 16 veckorna av budgetåret 2021

Författad av: Wajeeh Khan
januari 14, 2021
  • Associated British Foods intäkter minskade under de första 16 veckorna av budgetåret 2021.
  • Det brittiska företaget rapporterar en nedgång på 30% på årsbasis för Primarks försäljning.
  • ABF förväntar sig att rörelseresultatet och helårsförsäljningen blir svagare än förra året.

I ett tillkännagivande på torsdag sade Associated British Foods plc (LON: ABF) att dess intäkter såg en betydande nedgång under de första sexton veckorna av innevarande räkenskapsår. Företaget tillskrev nedgången främst till sitt dotterbolag, klädkedjan Primark, som förblev under press på grund av de nyligen införda covid-19-restriktionerna i Storbritannien.

Associated British Foods öppnade handeln med att sjunka med nästan 2% på torsdag men återfick nästan hela intradagförlusten sedan marknaden öppnat. Aktierna handlas nu till 22,17 pund per aktie.

ABF rapporterar en minskning av Primarks försäljning med 30% på årsbasis

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under de sexton veckor som ledde fram till den 1 januari rapporterade ABF 4.08 miljarder pund i intäkter. Som jämförelse uppgick intäkterna till högre 5,51 miljarder pund under samma period förra året. Det brittiska multinationella företaget rapporterade att Primarks försäljning minskade med 30% på årsbasis.

Associated British Foods varnade också på torsdag att dess justerade rörelseresultat och helårsförsäljning sannolikt kommer att bli svagare än förra året. I en rapport som publicerades i november rapporterade livsmedelsförädlings- och detaljhandelsföretaget en minskning av helårsintäkterna med 40% på grund av den pågående pandemin.

ABF sa att 305 av deras butiker (76% av sin detaljhandel) fortfarande är stängda för allmänheten för att bekämpa den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 3,2 miljoner människor i Storbritannien och orsakat drygt 85 tusen dödsfall. .

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Andra framstående siffror i ABF:s rapport

Intäkterna från sockerverksamheten på 545 miljoner pund var enligt det Londonbaserade företaget högre än förra årets 512 miljoner pund. Livsmedelsintäkterna landade på 890 miljoner pund jämfört med en 830 miljoner pund under samma period förra året.

I separata nyheter från Storbritannien sa hushållsbyggaren Taylor Wimpey att helårets rörelseresultat kommer att motsvara marknadens förväntningar.

Associated British Foods rapporterade 507 miljoner pund i jordbruksintäkter på torsdag, jämfört med mycket lägre 463 miljoner pund under samma period förra året. Alla tre segment (livsmedel, socker och jordbruk) presterade bättre än förväntat, enligt ABF.

Associerade British Foods presterade ganska dystert på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på mer än 10%. I skrivande stund värderas ABF till 17,59 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 38,58.