Teslas aktier stiger när Bank of America höjer sitt kursmål till 900 dollar

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 14, 2021
  • Bank of America höjde sitt kursmål för Tesla i veckan till 900 dollar per aktie.
  • Tesla expanderar sin verksamhet och företaget levererade 180 570 fordon under Q4.
  • Nuvarande "risk/reward"-förhållandet är inte bra för långsiktiga investerare.

Aktierna i Tesla (NASDAQ: TSLA) har gått framåt från 80 till över 880 dollar sedan januari 2020 och det aktuella priset ligger runt 839 dollar. Nuvarande ”risk/reward”-förhållandet är inte bra för långsiktiga investerare, även om Bank of America tilldelade ett nytt kursmål på 900 dollar för Teslas aktie den här veckan.

Grundläggande analys: Teslas aktier är övervärderade

Under de senaste trettio dagarna har Teslas aktier stigit med mer än 35%, och enligt den tekniska analysen finns det ingen risk för en björnmarknad för tillfället. Bank of America tilldelade den här veckan ett nytt prismål på 900 dollar med förväntningar om att Tesla kan se ytterligare aktiehöjningar för att finansiera accelererad tillväxt och högre värdering.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Teslas aktier kan stiga ännu mer, men det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet är inte bra för långsiktiga investerare, och jag anser att detta företag är övervärderat. I december nedgraderade analytikerföretaget Jefferies sitt kursmål för Tesla till 650 dollar, men aktiekursen har bara fortsatt att stiga sedan dess.

Tesla expanderar sin verksamhet och företaget levererade 180 570 fordon under Q4. Tesla levererade 499 550 fordon under helåret 2020 trots att fabriken i Fremont tvingades stänga en tid under våren.

Tesla fick inte mycket till chans att leva upp till leveransprognosen på 500 000 fordon, och enligt analytiker förväntas företaget också uppnå se stark omsättningstillväxt 2021. Tesla ökade sina intäkter 2019 till 24,5 miljarder dollar från 21,4 miljarder dollar 2018, men företaget gick ändå med förlust under båda åren.

Till den aktuella aktiekursen kan Tesla vara en mycket bra kortsiktig investering med goda tillväxtutsikter. Jag betonar ”kortsiktiga” investeringar, för med ett börsvärde på 805 miljarder dollar är denna aktie dyr och representerar en möjlighet endast för kortfristiga handlare.

Teknisk analys: Teslas aktier kan stiga ytterligare

Det finns några uppenbara risker när det gäller handel med denna aktie för närvarande, men Tesla kommer alltid att locka potentiella investerare och handlare.

Datakälla: tradingview.com

När vi tittar på diagrammet ovan (en årsperiod) kan vi se att aktiekursen stigit från 70 till över 880 dollar, och så länge som priset ligger över den svarta trendlinjen förblir aktien i köpzonen. Om priset faller mot trendlinjen och om vi får ett ”hausseartat” bekräftelseljus skulle det vara en utmärkt startpunkt för kortvariga handlare som handlar med ”stop-loss”- och ”take profit”-order.

Om priset hoppar över 900 dollar skulle det vara en signal att handla Tesla-aktier, och nästa kursmål kan då ligga runt 950 dollar.

Sammanfattning

Det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet är inte bra för långsiktiga investerare, även om Bank of America tilldelade ett nytt kursmål på 900 dollar för Teslas aktie den här veckan. Om vi jämför det totala aktiekapitalet på 17,5 miljarder dollar och börsvärdet på 805 miljarder dollar, kan vi se att aktien är ordentligt övervärderad.