Anchorage får OCC:s godkännande att fungera som nationell kryptobank

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 15, 2021
  • Godkännandet var villkorligt och kräver att Anchorage fungerar som ett holdingföretag.
  • Enligt OCC genomgick Anchorage samma noggranna granskningsprocess som för alla charteransökningar.
  • Brian Brooks, tillförordnad chef för OCC, tror att fiatvalutor snart kommer att vara föråldrade.

Det amerikanska Kontoret för valutaövervakaren (OCC) har beviljat Anchorage en federal stadga för att fungera som en nationell kryptobank. Nyheten delades den 13 januari genom ett pressmeddelande och noterade att OCC fattade detta beslut efter en grundlig granskning av Anchorage Trust Company och dess verksamhet.

Även om OCC:s godkännande för konverteringen av Anchorage Trust Company till Anchorage Digital Bank var villkorligt, gjorde det Anchorage till den första digitala tillgångsbanken i USA.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt pressmeddelandet innebär det villkorliga godkännandet och driftsavtalet att Anchorage måste begränsa sin verksamhet till att fungera som ett holdingföretag.

Banktillsynsmyndigheten betonade att Anchorage genomgick samma stränga granskning av standarder som alla andra charteransökningar innan de beviljades denna stadga.

Enligt OCC innebär Anchorages införande i det federala banksystemet att banken och industrin kan dra nytta av dess omfattande tillsynserfarenhet och expertis. Anchorage-godkännandet visar att de nationella bankcharterna som utfärdats enligt National Bank Act är tillräckligt breda och flexibla för att tillgodose utvecklingen av finansiella tjänster under 2000-talet.

Stör banksektorn gradvis

Brian Brooks, OCC:s tillförordnade chef, noterade nyligen att banker och finansiella tjänster gradvis kommer att övergå till blockchain-baserade modeller. Så det är nödvändigt att skapa kryptobanker som kan hålla stablecoins, som återspeglar värdet på en fiatvaluta utan att påverka den ursprungliga tillgången.

Brooks fortsatte med att notera att denna utveckling skulle behöva riktiga kryptovalutor som interagerar direkt. Att använda riktiga kryptotillgångar skulle hjälpa till att eliminera off-ramping eftersom fiat-valutor snart kommer att bli föråldrade, enligt honom.

Brooks tror också att blockchains i grunden är banknätverk, eftersom de precis som banker tillåter värdetransaktion mellan olika nätverk. Den enda skillnaden är att de gör detta på ett ortogonalt sätt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust