Att köpa aktier i Euronav kan vara en bra idé i januari

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 15, 2021
  • Euronavs aktier erbjuder ett mycket bra tillfälle för långsiktiga investerare.
  • Företaget kan navigera motvinden på marknaden tack vare sin goda ekonomiska ställning.
  • De totala intäkterna steg mer än förväntat under tredje kvartalet.

Aktierna i Euronav (NYSE: EURN) går starkt i januari och investerare i detta företag har mycket att vinna i förhållande till en relativt liten risk. Euronav har tecknat en tioårig kontraktförlängning med North Oil och företaget kommer att kunna navigera motvinden på marknaden tack vare sin goda ekonomiska ställning.

Grundläggande analys: De totala intäkterna ökade med 37,5% under tredje kvartalet

Euronav är ett av de största oberoende råoljetankerföretagen i världen. Företagets flotta inkluderar FSO:er, ett V-PLus-, VLCC- och Suezmax-fartyg. Euronav är en av grundarna av Tankers International VLCC-poolen, som driver den största moderna VLCC-flottan som finns idag, och enligt analytiker representerar detta företag en mycket bra möjlighet för långsiktiga investerare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Euronav rapporterade sina Q3-resultat i början av november. De totala intäkterna ökade med 37,5% jämfört med andra kvartalet till 240 miljoner dollar medan Q3 GAAP EPS låg på 0,22 dollar. De totala intäkterna ökade mer än förväntat (+26,95 miljoner dollar) och företaget beslutade om en utdelning på 0,09 dollar per kvartal.

Företagets nettovärde är cirka 10 dollar per aktie och ledningen har implementerat ett återköpsprogram för aktier som en del av sin kapitalallokeringsstrategi. Om vi jämför det totala aktiekapitalet på 2,4 miljarder dollar och börsvärdet på 1,76 miljarder dollar så ser vi att Euronav inte är dyrt och att det kan vara ett bra tillfälle att köpa aktier just nu.

Euronavaktien har gått starkt i början av januari och en högre råoljeefterfrågan kan lyfta aktien ytterligare. Företaget har nyligen tecknat en 10-årig kontraktförlängning med North Oil Company, och Euronav förväntar sig att kontraktet kommer att generera minst 645 miljoner dollar i intäkter fram till 2032.

Euronav hanterar covid-19-krisen mycket bra och företaget kommer att kunna navigera motvinden på marknaden tack vare sin goda ekonomiska ställning.

”En växande klyfta mellan ökande kortvarig flottaförsörjning och begränsad tillgång på gods, begränsad av produktionsminskningar inom OPEC+ och en långsammare efterfrågan på råolja, har påverkat sektorn negativt och kommer sannolikt att fortsätta göra det under hela vinterperioden. Med vår sektors låga hävstångseffekt , med stöd av över en miljard dollar i likviditet, är Euronav väl positionerat för att navigera dessa utmaningar och potentiellt utnyttja värdeskapande möjligheter om de skulle uppstå,” säger Hugo De Stoop, VD för Euronav.

Aktien har ett mycket bra ”risk/reward”-förhållande och de flesta finansanalytiker förväntar sig också att priset kommer att stiga avsevärt de närmaste åren.

Teknisk analys: Euronavs aktier kan stiga över 9 dollar i januari

Datakälla: tradingview.com

Euronavaktier har ett mycket bra ”risk/reward”-förhållande. De nuvarande stödnivåerna är 8 och 7 dollar, samtidigt som 9 och 10 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna.

Om priset hoppar över motståndet vid 9 dollar skulle det vara en signal att handla Euronav-aktier, och nästa prismål kan då ligga runt 10 dollar. Om priset faller under den kommande perioden kan ett pris i intervallet 6 till 7 dollar vara ett mycket bra tillfälle att investera i Euronavs aktier.

Sammanfattning

Euronav har en mycket bra ”risk/reward”-förhållande och de flesta finansanalytiker förväntar sig att aktiekursen kommer att stiga avsevärt de närmaste åren. Den nuvarande prisnivån representerar bra valuta för pengarna, och kanske är det rätt tid att köpa Euronavaktier just nu.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust