SIMBA Chain får forskningsbidrag på 1,1 miljoner pund från amerikanska flottan

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 15, 2021
  • Det nya kontraktet kallas ALAMEDA och trädde i kraft den 6 januari i år.
  • SIMBA Chain kommer att arbeta med att utveckla ett användningsfall baserat på Boeing F/A-18 Hornet.
  • Enligt SIMBA Chains VD kan blockchain utgöra ryggraden i en effektiv leveranskedja.

Den molnbaserade smarta kontraktsplattformen SIMBA Chain har fått ett forskningsbidrag på 1,1 miljoner pund från US Office of Navy Research. Ett pressmeddelande avslöjade den här nyheten den 13 januari och noterade att den amerikanska marinen valde projektet för att förbättra sin leveranskedja.

Enligt uppgift kallas projektet för Authenticity Ledger for Auditable Military Enclaved Data Access (ALAMEDA). Detta initiativ innebär att SIMBA Chain tar sig an uppgiften att utveckla en blockchain-baserad lösning som gör det möjligt att bedöma efterfrågan på viktiga militära vapendelar. Genom detta drag försöker den amerikanska marinen bearbeta viktig information i realtid för att förutsäga efterfrågan med precision.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt pressmeddelandet kommer SIMBA Chain arbeta med att utveckla ett användningsfall centrerat på Boeing F/A-18 Hornet, en jetfighter vars första version släpptes på 1980-talet, och som är en viktig del av den amerikanska flottan . Enligt pressmeddelandet började SIMBA Chain arbeta med den här uppgiften den 6 januari på en marinflygstation i Jacksonville, Florida. SIMBA Chain-teamet kommer att arbeta nära Naval Enterprise Sustainment Technology Team (NESTT) för att slutföra detta initiativ.

Steve McKee, NESTT:s projektledare, kommenterade den här nyheten:

”År 2020 tilldelade avdelningen för flottans SBIR-program över 30 miljoner dollar för att hjälpa till att främja innovationer för att förbättra beredskapen.”

McKee tillade att detta blockchain-initiativ med SIMBA Chain representerar teknikens roll för att vitalisera militära anläggningar och deras system. Enligt honom främjar pilotprojekt som detta innovation och positiva resultat på lång sikt.

Ett ansett projekt

Enligt Joel Neidig, VD för SIMBA Chain, är blockchain kapabelt att utgöra ryggraden i en effektiv militärkedjeproduktion. Neidig tror att blockchain har funktioner som irreversibilitet av transaktioner, oföränderlighet och förmågan att noggrant granskas, vilket gör den till den bästa kandidaten för att hantera militära kedjeleveranser.

Neidig tillade att deras mål med pilotprogrammet är att utnyttja blockchain för att förbättra viktiga leveranskedjeinteraktioner mellan FRCSE och Defense Logistics Agency. Därmed tror han att de kommer att kunna minimera störningar, problem och hot mot teknik och underhåll.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust