Huobi Global samarbetar med BCB för att ansluta till Europas banksystem

Av:
jan 20, 2021
Uppdaterad: maj 31, 2022
  • Genom detta partnerskap ansluter sig Huobi till Bitstamp, det enda andra börsen som använder BCB:s BLINC.
  • Huobis Ciara Sun uppger att detta drag kommer att erbjuda kunderna en smidig och användarvänlig upplevelse.
  • Ben Sebley, en partner på BCB Group, sa att företaget snart kommer att samarbeta med fler börser.

Huobi Global har inlett ett samarbete med det brittiska reglerade kryptotjänsteföretaget BCB Group. En rapport presenterade den här nyheten den 18 januari och noterade att partnerskapet kommer att erbjuda Huobi Globals europeiska kunder tillförlitliga on-/off-ramper för fiatvalutor. Därtill kommer Huobi Global också att kunna ansluta sina OTC-handelsdiskar till banksystemet i Storbritannien och Europa i stort. Som ett resultat kommer användarna av Huobis OTC-plattform att kunna slutföra transaktioner direkt i euro och pund via BCB:s BLINC-nätverk.

Enligt rapporten kunde Huobi åstadkomma detta när allt fler dörrar börjat öppnas för kryptoföretag. För inte så länge sedan var det extremt svårt för kryptorelaterade företag att säkra tjänster från en bank som skulle ge en port till fiatvalutor. Som ett resultat satsade många ledande börser istället på krypto-till-krypto.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Oliver von Landsberg-Sadie, BCB Groups grundare och VD, har Huobi inte haft någon europeisk fiat-gateway. Genom detta partnerskap kommer BCB att erbjuda Huobi robust infrastruktur för att hjälpa börsen handla sömlöst.

En strömlinjeformad och kompatibel partner

Ciara Sun, VP och chef för Global Business på Huobi, kommenterade detta strategiska partnerskap och sade att börsen är väl medveten om vikten av både en kompatibel och strömlinjeformad tjänst. Hon tillade att samarbetet med BCB tillåter Huobi att erbjuda en europeisk on-/off-ramping-tjänst för fiat, som följer lagarna i regionen.

Initiativet har också sett Huobi göra gemensam sak med Bitstamp, den enda andra ledande kryptobörsen som utnyttjar BCB:s BLINC-betalningsnätverk. Även om BCB arbetar med Coinbase och Kraken ingår inte dessa börser i BLINC. Ben Sebley, en partner på BCB Group, noterade dock att efter Huobi planerar företaget att närmas sig fler börser inom kort.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money