Netflix lockade 8,5 miljoner nya abonnenter under det fjärde kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
januari 20, 2021
  • Netflix Inc. lockade 8,5 miljoner nya abonnenter netto under det fjärde kvartalet.
  • Streamingtjänsten rapporterar 4,87 miljarder pund i intäkter och 87 pence i EPS.
  • Det Los Gatos-baserade företaget steg med cirka 65% på aktiemarknaden förra året.

Netflix Inc. (NASDAQ: NFLX) sade på tisdagen att 8,5 miljoner nya abonnenter anslöt till dras streamingtjänst under räkenskapsårets fjärde kvartalet, vilket innebär att de nu har över 200 miljoner prenumeranter totalt för första gången någonsin. Enligt det Los Gatos-baserade företaget fortsatte nya registreringar från USA och Kanada att strömma in trots högre priser under fjärde kvartalet.

Netflix aktier steg med nästan 13% under efterhandeln på tisdag. Aktierna handlas nu till 414,36 pund per aktie. Som jämförelse hade de fallit till så lågt som till 219,26 pund per aktie i mars 2020.

Netflix Q4 ekonomiska resultat jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Netflix rapporterade 397,67 miljoner pund i nettovinst under fjärde kvartalet, vilket motsvarar 87 pence per aktie jämfört med föregående års högre 95 pence per aktie. Produktionsföretaget noterade 4,87 miljarder pund i intäkter under fjärde kvartalet. Under det jämförbara kvartalet förra året begränsades intäkterna till lägre 4,01 miljarder pund.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle registrera intäkter på 4,84 miljarder pund under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie uppgick till 1,0 pund. Under det föregående kvartalet (tredje kvartalet) fick Netflix 2,2 miljoner nya abonnenter, enligt rapporten som publicerades i oktober.

Netflix kommentarer i ett brev till aktieägarna

I ett brev till aktieägarna sa Netflix på tisdag att företaget var nära att nå milstolpen för hållbart fritt kassaflöde.

”Vi tror att vi är mycket nära ett positivt hållbart fritt kassaflöde. För helåret 2021 räknar vi med att det fria kassaflödet kommer att vara runt break-even jämfört med vår tidigare prognos på -730 miljoner pund. Kombinerat med vårt kassabalans på 6,02 miljarder pund och vår outnyttjade kreditfacilitet på 550,28 miljoner pund anser vi att vi inte längre har behov av att skaffa extern finansiering för vår dagliga verksamhet.”

I ett tillkännagivande förra veckan sa Netflix att de kommer att släppa 70 originalfilmer under 2021 för att dra nytta av bioindustrins kamp under covid-19 krisen.

Netflix presterade optimistiskt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på cirka 65%. I skrivande stund värderas företaget till 162,65 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 81,06.