Target kan nå motståndet vid 200 dollar efter Bank of Americas ”köp”-rankning

Författad av: Stanko Iliev
januari 21, 2021
  • Bank of America tilldelade en "köp"-ranking för Target.
  • Wells Fargo höjde sin prognos för Targets EPS under 2020 från 7,00 till 9,10 dollar.
  • Tjurarna har fortfarande kontroll över prisutvecklingen.

Joe Biden installerades som USA:s 46: e president igår, vilket fick Wall Streets tre huvudindex att stiga. Aktierna i Target (NYSE: TGT) fortsätter att handlas på en tjurmarknad, och allt tyder på att priset kan nå motståndet vid 200 dollar i januari.

Grundläggande analys: Target kommer att leverera en stark Q4-rapport

Target Corporation är den åttonde största återförsäljaren i USA och har fler än 1844 försäljningsställen över hela landet. Deras detaljhandelsformat inkluderar lågprisbutiker, stormarknader och snabbköp.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företagets verksamhet har visat sig vara motståndskraftig under covid-19-pandemin och aktierna i detta företag fortsätter att stiga. Target rapporterade sina Q3-resultat i november. De totala intäkterna hade ökat med 21,2% jämfört med andra kvartalet till 22,63 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 2,01 dollar.

De totala intäkterna hade ökat mer än väntat och företaget fortsätter att förbättra sin position på marknaden. Förra veckan beslöt företaget om en utdelning på 0,68 dollar per kvartal, som kommer att betalas ut i mars.

Wells Fargo har satt ett prismål på 190 dollar för Target och förväntar sig att företaget kommer att leverera en stark Q4-rapport samt att nuvarande konsumenttrender fortsätter fram till 2021. Wells Fargo lyfte sin EPS-prognos för 2020 från 7,00 till 9,10 dollar, vilket ligger över konsensus på 7,33 dollar.

Företaget fortsätter att utöka sitt online-urval av livsmedel. Onlineförsäljningen fortsätter att växa och 2023 förväntas den stå för 10% av den totala livsmedelsförsäljningen.

”Vi har tillväxt från nya kunder och tillväxt från befintliga köpare som antingen spenderar oftare eller mer per besök. När du kombinerar dessa två faktorer är resultatet en astronomisk tillväxt,” säger Cindy Liu, eMarket-analytiker på Insider Intelligence.

Den digitala försäljningen ökade med mer än 100% under julhandeln och Bank of America har nu gett Target en ”köp”-ranking.

Teknisk analys: Tjurarna har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Enligt den tekniska analysen kan Targets aktier bryta över motståndet vid 200 dollar i januari. Men om aktiemarknaden går in i en korrigeringsfas kommer aktiekursen givetvis att falla till betydligt lägre nivåer.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 180 och 150 dollar, samtidigt som 200 och 220 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 200 dollar kan nästa mål ligga vid cirka 210 dollar, men om priset sjunker under 150 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och troligen ett tecken på att trenden vänder.

Sammanfattning

Joe Biden installerades som USA:s 46: e president igår, vilket fick Wall Streets tre huvudindex att stiga. Aktierna i Target (NYSE: TGT) fortsätter att handlas på en tjurmarknad, och allt tyder på att priset kan nå motståndet vid 200 dollar i januari.