TRON (TRX) nu mer populärt än Ethereum (ETH) för USDT-transaktioner

Författad av: Ali Raza
januari 22, 2021
  • Ethereums gas-avgifter är fortfarande extremt höga, vilket fått många Tether-användare att byta till TRON.
  • TRON har blivit en blockchain för mindre USDT-transaktioner, medan de större fortfarande görs på Ethereum.
  • Som ett resultat steg TRON:s transaktionsvolym från 900 000 till 2 miljoner på bara en månad.

Ethereum är den största utvecklingsplattformen inom kryptoindustrin, men dess oförmåga att skala och möta efterfrågan börjar ta ut sin rätt. På grund av de växande avgifterna har TRON blockchain blivit ett betydligt populärare nätverk och användbart inte bara för att köpa TRX utan också för små transaktioner av Tether (USDT).

Många USDT-användare gick från Ethereum till TRON

Enligt de senaste uppgifterna har antalet USDT-transaktioner på TRON ökat den sista tiden. De har faktiskt stigit tillräckligt för att slå Ethereums siffror hela tre veckor i rad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Orsaken till detta anses vara Ethereums gas-avgifter, som förblir ganska höga. I dagsläget är de endast överkomliga och rimliga för handlare som har större transaktioner att genomföra. Det finns fortfarande en hel del användare som är villiga att betala höga priser på Ethereum-nätverket. Den senaste månaden har ETH sett cirka 1,5 miljoner transaktioner i veckan.

Användare som vill investera i kryptovalutor i mindre kvantiteter har däremot vänt sig till TRON. Detta framgår tydligt av projektets transaktionsantal, som ökade från 900 000 i mitten av december till nästan 2 miljoner i veckan i mitten av januari.

TRON är mer populärt för mindre USDT-transaktioner

Enligt Coin Metrics är orsaken till detta de höga avgifterna, som kan vara så höga som 19 dollar. För tillfället ligger avgifterna strax under 8 dollar. Även om det är en bra bit under de högsta nivåerna så anses det fortfarande vara mycket högt för kryptoindustrin, där miljontals dollar kan bearbetas för bara några cent.

Ett annat kryptodataföretag, Blockchair, noterade att avgifterna steg över 0,015 ETH flera gånger den senaste månaden. Kryptoanvändare vill som sagt inte spendera sina pengar på att betala höga avgifter, och valde därför att byta till ett billigare nätverk – TRON.

Ethereum bearbetar fortfarande en större volym USDT än TRON, vilket innebär att endast de som ägnar sig åt mindre transaktioner har migrerat till den konkurrerande blockchainen.