USA:s president Joe Biden pausar de föreslagna kryptoreglerna

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 22, 2021
  • Pausen ger Bidens administration gott om tid att granska reglerna.
  • Enligt presidentens direktiv kommer reglernas implementering att skjutas upp i 60 dagar.
  • Detta kan ge kryptoentusiaster en möjlighet att kämpa mot orättvisa policyer.

Den nyvalda amerikanska presidenten, Joe Biden, stoppade alla federala regleringsprocesser under den första dagen av sin mandatperiod. Presidentens administration avslöjade den här nyheten genom ett memorandum riktat till cheferna för verkställande avdelningar och byråer den 20 januari. Enligt uppgift inledde Biden denna frysning för att säkerställa att hans stab har gott om tid att granska alla nya och aktuella regler. Bland de frysta reglerna finns Krypto-KYC-policyn som föreslogs av det amerikanska finansdepartementet och den tidigare finansministern Steve Mnuchin.

Ronald A. Klain, assistent till presidenten och stabschefen, gjorde detta tillkännagivande och sa att presidenten hade beordrat att alla föreslagna policyer, som har skickats till Office of the Federal Registry (OFR) i väntan på granskning och godkännande, ska återkallas. Memorandumet tillade att de verkställande cheferna bör överväga att skjuta upp implementeringen av policyerna i minst 60 dagar från och med den 20 januari.

Stränga regler föreslagna av finansdepartementet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den här nyheten kommer efter att det amerikanska finansdepartementet föreslog stränga KYC-regler för kryptosektorn i december förra året. Vid den tidpunkten publicerade det amerikanska finansdepartementet ett pressmeddelande som konstaterade att USA-baserade kryptovalutabörser skulle verifiera identiteten hos plånbokägare som gör transaktioner som överstiger 2 180 pund.

Därtill innebar den föreslagna regeln att kryptobörser måste skicka personuppgifter för individer som slutför transaktioner som överstiger 7 300 pund till FinCEN. Enligt byrån skulle dessa åtgärder hjälpa till att överbrygga luckor i reglerna mot penningtvätt.

Som väntat välkomnades den här nyheten inte av krypto-communityn som värdesätter integritet. Till exempel beskrev börsen Coinbase Exchange reglerna som de sista sparkarna mot en döende häst.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust