STASIS planerar att öka transparensen för stablecoinen EURS

Författad av: Ali Raza
januari 24, 2021
  • STASIS, som ligger bakom stablecoinen EURS, planerar att öka myntets tillförlitlighet.
  • Målet är att använda Chainlinks Proof of Reserve-system för att bevisa att varje mynt backas av 1 EUR.
  • EUR-leveransen från STASIS konton kommer att levereras till kedjan och jämföras med EURS-leveransen.

Stablecoin-plattformen STASIS har en idé för hur de kan öka transparensen för stablecoinen EURS, dess flaggskeppsprodukt. Plattformen planerar nämligen att använda Chainlink (LINK) Proof of Reserve för att uppnå sitt mål.

STASIS vill öka EURS-transparensen via Chainlinks PoR

EURS är världens största eurostödda digitala tillgång. Men för att kunna genomföra automatiserade on-demand-revisioner på kedjan och bevisa att det finns tillräckligt med EUR-reserver för att stödja stablecoinen, måste STASIS integreras med Chainlink – världens största decentraliserade orakelnätverk.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som ett mynt är EURS inte annorlunda än dollar-bundna stablecoins. Varje enhet backas 1:1 av EUR, som lagras i STASIS reserver vid olika finansinstitut som företaget samarbetar med.

En sak som gör det annorlunda är att det är den första stablecoin som har infört delegerade betalningar på Ethereum. Med andra ord är det den första stablecoinen som inte kräver att användarna betalar gas-avgifter bara för att genomföra transaktioner. Istället är användarna fria att betala avgifter i alla digitala tillgångar som stöds av STASIS-plånboken eller till och med i EURS.

Hur kommer systemet att fungera?

Planen är att använda Chainlink-orakler för att kontrollera reserverna för EUR utanför kedjan och jämföra dem med EURS-leveransen på kedjan. Kontrollerna kommer att göras regelbundet, var 10:e minut. Det finns ett definierat tröskelvärde på 1%, och om en avvikelse som är större än det upptäcks kommer oraklerna att driva en ny uppdatering på kedjan till EURS-referenskontrakten.

PoR-systemet kommer att hämta data från oberoende och respekterade revisorer som kommer att ansvara för övervakningen av STASIS-ägda konton och deras ekonomiska status. Denna data kommer sedan att överföras via kedjan av LINK själva.

Den data som levereras till blockchainen kommer den att finnas tillgänglig för alla dApps, och till och med för off-chain-system som kan behöva kontrollera EURS-säkerhet innan de utför några åtgärder avseende myntet. Slutresultatet blir att stablecoin-tillförlitligheten blir mycket högre och helt transparent.