Kryptovalutan Quant (QNT) antas av företag, banker och regeringar

Författad av: Ali Raza
januari 27, 2021
  • Kryptoprojektet Quant (QNT) antas snabbt världen över.
  • Projektet samarbetar med banker, centralbanker, företag och till och med regeringar.
  • Det är utan tvekan den mest anslutna tillgången i kryptoindustrin, och fortsätter att driva antagande.

Massantagande har varit ett långsiktigt mål för kryptoindustrin ända sedan Bitcoin-handeln började för cirka 12 år sedan. Det verkar dock som om en annan kryptovaluta lyckats passera BTC vad gäller att antas av företag, banker och regeringar, nämligen Quant (QNT).

Quant blir världens mest antagna mynt

Quant har väckt en hel del uppmärksamhet den senaste tiden efter att de meddelade via Twitter att de redan har integrerats med ett antal centralbanker, företag och till och med regeringar. Projektet konstaterade att även Europas ledande betalningsleverantör, SIA, också antagit myntet. Som ett resultat är denna token nu ansluten till hundratals banker på kontinenten.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Projektets team har också samverkat med ett antal centralbanker som varit öppna för att integrera QNT i sina system. Det finns många fördelar med Quant-integration, t.ex. att det ger företagen möjlighet att skapa skalbara nätverk och till och med nätverk av nätverk.

Detta är möjligt tack vare att Quant-nätverket är kompatibelt med många andra nätverk och erbjuder skalbar intenoperabilitet. Det betyder att det kan integreras med alla äldre system eller blockkedjor som är i bruk.

Projektet gör det också mycket lättare att skapa dApps för flera kedjor.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Quant är extremt väl anslutet

Som nämnts välkomnades Quant även av SIA, som fungerar som ryggraden för hela den europeiska finansmarknaden. Genom att lägga till stöd för myntet kommer SIA att ansluta det till nästan 600 banker, inklusive centralbanker.

För att inte tala om det faktum att SIA är en av endast två leverantörer för Eurosystemets inre marknadsinfrastrukturgateway (SWIFT är den andra).

Därtill är Quant nu också en garant för Pay.UK – Storbritanniens största betalningsnätverk. Det är också en leverantör för den brittiska regeringens Crown Commercial Services, och en av grundarna av INATBA, Europeiska kommissionens International Association of Trusted Blockchain Applications. Med andra ord är projektet nu extremt väl anslutet, såväl som antaget och godkänt av regeringar och deras centralbanker, och det fortsätter att ingå nya partnerskap och samarbeten längs vägen.