Vilka är de bästa aktierna från bilindustrin att köpa i februari?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 1, 2021
  • Ford, General Motors och Toyota är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare.
  • Amerikanska sysselsättningsdata kommer att ligga i fokus denna handelsvecka.
  • Antalet covid-19-infektioner fortsätter att minska globalt.

Den amerikanska aktiemarknaden backade under januaris sista handelsvecka, Wall Streets tre huvudindex stängdes kraftigt lägre på fredagen och registrerade sina största veckoförluster sedan oktober. En positiv nyhet är att antalet covid-19-infektioner fortsätter att minska globalt även om vaccinationerna fortskrider långsammare än väntat.

Pfizers VD sa att ”Det finns en hög sannolikhet att framtida varianter kommer att kringgå vaccinerna,” och detta påverkade också finansmarknaderna negativt. En ny variant av viruset som redan upptäckts i Sydafrika har skapat oro eftersom vissa vacciner inte visar samma effekt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Johnson & Johnsons vaccin uppvisar 66% effekt fyra veckor efter vaccinationen, men företagets vetenskapliga chef Dr Paul Stoffels konstaterade att vaccinets huvudfunktioner är både förhindra sjukhusvistelser och dödsfall.

”Vi visade att det fanns en 85-procentig effekt mot svår sjukdom och fullständigt skydd mot sjukhusvistelse och fullständigt skydd mot dödsfall. Och det är i alla regioner, inklusive i Sydafrika,” sa Dr Stoffels.

Detta är mycket viktigt för fordonsindustrin eftersom branschen drabbats hårt av pandemin och många bilföretag har sett tvåsiffriga minskningar av intäkterna. Jag anser att Ford, General Motors och Toyota har hanterat den nuvarande covid-19-krisen relativt bra, och dessa företag är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare.

USA kommer att publicera rapporten Nonfarm Payrolls på fredag, och detta kommer att bli en av de viktigaste händelserna under handelsveckan. Enligt uppskattningar kan USA ha skapat 85 000 nya jobb i januari, men om de amerikanska sysselsättningsuppgifterna inte imponerar skulle det öka pressen på den amerikanska aktiemarknaden.

Här är tre aktier från bilindustrin som sannolikt kommer att överträffa resten av marknaden på kort sikt

Ford

Fords (NYSE: F) aktier förblir på en tjurmarknad, och det första tecknet på att trenden är på väg att vända skulle vara om priset sjunker under stödnivån vid 8 dollar. Detta företag är inte övervärderat även om Fords verksamhet har varit stabil det senaste året.

Datakälla: tradingview.com

JPMorgan ökade sin 2022 EPS-prognos för Ford till 1,35 dollar, och enligt prognosen kan intäkterna stiga till cirka 143 miljarder dollar under 2021. Om priset stiger över 11 dollar skulle det vara en signal att köpa Ford-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 12 eller till och med 13 dollar.

General Motors

General Motors (NYSE: GM) aktier steg från 40 till över 57 dollar under januari och det aktuella priset ligger runt 50 dollar. General Motors aktier är för närvarande något övervärderade, men de har potential att bryta över motståndet vid 55 dollar igen.

Datakälla: tradingview.com

Så länge priset ligger över denna trendlinje och stödet vid 40 dollar så ligger aktien i köpzonen, och det finns just nu inga indikationer på att trenden är på väg att vända. Om priset stiger över 55 dollar skulle det vara en signal att handla General Motors-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 60 dollar.

Toyota

Toyota meddelade att deras globala försäljning av elfordon kan nå 5,5 miljoner år 2025, och trots pandemisituationen går Toyotas verksamhet bra. Grunderna för detta företag är utmärkta, och med den nuvarande aktiekursen är Toyota fortfarande undervärderat i förhållande till de andra biltillverkarna.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 150 dollar skulle det vara en signal att köpa aktierna, men om priset sjunker under 120 dollar skulle det vara en stark säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 100 dollar.

Sammanfattning

Ford, General Motors och Toyota har hanterat covid-19-krisen relativt väl och dessa företag är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare. USA kommer att publicera rapporten Nonfarm Payrolls på fredag, och detta kommer att bli en av de viktigaste händelserna denna handelsvecka.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust