Elon Musk bakom ännu en Dogecoin-pump: Ska du köpa DOGE?

Författad av: Ilija Rankovic
februari 5, 2021
  • Dogecoin steg till 0,6 dollar efter Elon Musks Twitter-hype.
  • DOGE faller nu efter att priset hypades upp.
  • Kryptovalutan har ett starkt motstånd som ligger på 0,04 dollar.

Dogecoin (DOGE) har upplevt ännu en prisuppgång när VD:n för Tesla och SpaceX, Elon Musk, publicerade en tweet som hypade kryptovalutan. Ska du köpa DOGE just nu, vänta lite eller hoppa över det helt?

Grundläggande analys: Ännu en Dogecoin-pump & dump

Den memebaserade kryptovalutan Dogecoin såg en ganska vild prisrörelse när olika aktörer kom in på marknaden. Priset steg kraftigt efter att världens rikaste man, Elon Musk, gav sitt stöd till krypton. DOGE:s pris sköt omedelbart upp, såg vinster på 50% en kort stund och ett nytt rekordpris på 0,0599 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Musk, som är känd för att ha hypat både Dogecoin och Bitcoin på Twitter, uppgav att han tog en paus från det hela ”ett tag”, återvände för att lägga upp en symbolisk bild av en raket och månen. ”Doge”, tillade han i en kommentar som följde, och tweetade senare ”ur welcome.” Hans sista tweet var en bild av Dogecoins maskot Shiba Inu som poserade som Simba i Disneys film ”Lejonkungen”.

Dogecoins prisutveckling beror helt på den hype som skapas kring krypton och är inte baserad på någon grundläggande eller teknisk faktor just nu.

DOGE har sett veckovisa vinster på 292,63% och slog BTC:s 16,72% respektive ETH:s 21,44% med god marginal. Dogecoin handlas för närvarande strax under 0,05 dollar och ligger på 12:e plats på listan över topp 20-kryptovalutor. Projektet har för närvarande ett värde på 6,43 miljarder dollar.

DOGE/USD teknisk analys: DOGE-pump når 0,6 dollar före dumpning

Dogecoin slutade att handlas i sidled den 3 februari och började långsamt röra sig uppåt. Musks tweet förstärkt pushen ytterligare och pumpade priset, vilket gjorde att det nådde sin nya rekordnivå. Men när tjurarna mattades av började priset sjunka och DOGE kommer sannolikt att falla under 38,2% Fib retracement-nivån som den testar för närvarande.

DOGE har anständigt stöd runt 50% Fib retracement-nivån vid 0,04 dollar, liksom 61,8% Fib retracement-nivån vid 0,033 dollar.

DOGE/USD 4-hour chart
DOGE/USD 1-dagsgraf

DOGE:s RSI på den dagliga tidsramen gick in i det överköpta territoriet en kort stund, men är för närvarande precis under det. Dess värde ligger på 69,01.

DOGE/USD 1-hour chart
DOGE/USD 1-timmasgraf

DOGE:s timtidsram visar exakt hur Elon Musks tweet fick en massiv ökning av Dogecoin-köpare att gå in på marknaden. Priset sköt upp till så högt som 0,6 dollar innan det sjönk. DOGE behåller dock fortfarande några av sina vinster eftersom det håller sig över $ 38,2% Fib retracement-nivån på 0,483 dollar.

Den drastiska nedgången i volymen efter Musks tweet är säkert en pessimistisk indikator för DOGE-köpare, eftersom det så småningom kommer att leda till att priset sjunker till tidigare nivåer eller någonstans runt dem.