SBI VC Trade lägger till XRP i sin nyligen lanserade kryptolånetjänst

Författad av: Jinia Shawdagor
februari 5, 2021
  • Utlåningsgränserna för XRP är minst 1 000 och högst 100 000 XRP.
  • XRP får en avgift på 0,1% per år för att låna ut mynt till organisationen.
  • Detta tillägg gör XRP till den andra kryptovalutan som stöds av utlåningstjänsten.

SBI VC Trade, kryptoavdelningen på det ledande japanska konglomeratet SBI Holdings, har expanderat sin kryptoutlåningsstjänst genom att lägga till XRP. Företaget avslöjade den här nyheten den 4 februari genom ett officiellt pressmeddelande och konstaterade att tjänsten kommer att erbjuda XRP-innehavare en chans att tjäna belöningar genom att sätta in sina mynt på VC Trade Lending-plattformen. Enligt uppgift kommer plattformen att tillåta XRP-insättningar på mellan 1 000 och 100 000 tokens.

VC Trade Lending låter intresserade kryptoinnehavare låna organisationen sin krypto för att få användaravgifter baserat på varaktigheten och mängden insatt krypto.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt tillkännagivandet har organisationen fastställt användningsavgiften för utlåning av XRP till 0,1% per år, inklusive skatter. Lånetiden skulle vara 84 kalenderdagar. XRP är den andra symbolen som plattformen stöder efter BTC.

En känd XRP-förespråkare

Den här nyheten kommer efter att SBI VC Trade lanserade sin utlåningsplattform i november förra året. Vid lanseringen stödde plattformen endast Bitcoin (BTC) och gjorde det möjligt för kryptoentusiaster att låna ut sin BTC till SBI och tjäna räntor på upp till 1% inklusive skatter. Det lägsta utlåningsbeloppet för BTC är 0,1 BTC (cirka 2 724 pund) och den övre gränsen är 5 BTC (136 180 pund).

Genom att lägga till stöd för XRP i utlåningsplattformen har SBI ytterligare visat sitt förtroende för Ripple, även om projektet fortsätter att tampas med en stämningsansökan från amerikanska SEC. Enligt uppgift satsade organisationen på att erbjuda stöd för Ripple efter rykten om att projektet förlora strategiska partners och likviditetspartners efter SEC:s stämning. SBI Holdings förklarade att de skulle fortsätta använda Ripples teknik och XRP trots att SEC hävdar att deras token är en säkerhet och bör behandlas därefter.

Även om detta drag kanske bara har hjälpt XRP att sakta ned sitt fall, så var det inte första gången som konglomeratet arbetade med XRP och Ripple. Gruppen gick tidigare ihop med Ripple i ett joint venture kallat SBI Ripple Asia. Genom detta partnerskap slog de två organisationerna samman sin teknik för att skapa Internet of Value, vilket gör det möjligt för RippleNet-deltagare att ansluta till finansinstitut via en enda API.