Dash (DASH) rapporterar imponerande volymtillväxt under 2020

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on feb 6, 2021
  • Kryptovalutan Dash (DASH) såg en kraftig ökning av sin genomsnittliga dagliga handelsvolym under 2020.
  • Enligt Dash Core Groups senaste rapport steg projektets volym med 282% på årsbasis.
  • Dash såg en ökning av användare och betalningar, särskilt efter januarisamarbetet med Craypay.

Dash (DASH) är ett av de största sekretessmynten och en digital valuta-analog för elektroniska kontanter. Trots att sekretessmynt blir allt mer illa omtyckta runt om i världen har DASH upplevt en kraftig ökning av sina handelsvolymer 2020, liksom andra aspekter.

DASH rapporterar 282% ökad handelsvolym under 2020

Dash Core Group höll sin liveström Q4 den 4 februari. Under liveströmmen rapporterade de att DASH såg en kraftig ökning av genomsnittliga dagliga handelsvolymer, användare samt betalningar inom detaljhandeln.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De genomsnittliga handelsvolymerna ökade med 282% på årsbasis. Volymen ökade från 9,8 miljoner dollar till 37,4 miljoner dollar, med en genomsnittlig ökning på kvartalsbasis med nästan 50%.

Projektets team rapporterade också att den totala betalningsvolymen nådde hela 916 miljoner dollar, vilket också är en massiv ökning med 80% från året innan. När det gäller kommersiella betalningar ökade deras värde med cirka 37,3% jämfört med samma period föregående år.

Detta motsvarar cirka 22 000 transaktioner varje dag, vilket är mer än vad både Bitcoin och Bitcoin Cash kan ståta med.

DASH accepteras av tusentals butiker och handlare

Enligt rapporten är DASH-myntet en accepterad betalningsmetod i tusentals nätbutiker och butiker. Med andra ord går integritetsmyntets mainstream-antagande framåt. Dessutom hävdade dess kärngrupp att Dash överträffade BTC vad gäller antalet fysiska återförsäljare som accepterar det i USA. Så såg situationen åtminstone ut i januari.

En förklaring är att projektet nyligen inledde ett samarbete med CrayPay, som är ett amerikanskt lojalitetsprogram. Som ett resultat blev DASH ett mynt som kan användas för inköp hos de flesta större återförsäljare i landet, såsom CVS, Eagle, Domino’s Door Dash and Gap och andra.

Men Dash har också haft sin beskärda del utmaningar den senaste tiden, eftersom man såg en ny våg av avnoteringar från börser i januari 2021. Myntet togs bort – tillsammans med Monero och Zcash – från flera plattformar, inklusive Bittrex. Dash försökte att kämpa för sin plats och hävdade att deras integritetsfunktionalitet inte är mer omfattande än Bitcoins, men etiketten ”sekretessmynt” gör tillsynsmyndigheter illa till mods.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust