Freewallet lanserar presentkort för att bli en one-stop-plattform

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 6, 2021
  • Freewallet samarbetar med över 800 varumärken kring sina presentkort.
  • Presentkortfunktionen kommer efter att plattformen genomförde en pilottest i slutet av förra året.
  • Dessförinnan inledde Freewallet ett samarbete med Moonpay för att tillåta kryptoköp via kreditkort.

Freewallet, en ledande kryptovalutaplånbok som stöder fler än 100 mynt, har introducerat en presentkortsfunktion som ett led i sin strävan att bli en one-stop-shop för alla kryptobehov. Enligt pressmeddelandet har funktionen introducerats efter ett pilottest i slutet av förra året.

Enligt pressmeddelandet samarbetar Freewallet med fler än 800 varumärken över hela världen, inklusive Amazon och iTunes, för att göra presentkortfunktionen möjlig. Funktionen låter plånbokanvändare köpa presentkort till fysiska butiker via de kryptovalutor som plattformen stöder. Plattformen uppges vara intuitiv att låta användare slutföra köpprocessen sömlöst. Beroende på en användares preferenser kan presentkort variera i värde från 0,73 till 730 pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Presentkortplattformen erbjuder ett sökverktyg som hjälper användare att organisera alternativ efter popularitet eller alfabetiskt. Sökresultaten inkluderar allt från produkter från skönhets- och livsstilsleverantörer till bokhandlare, varuhus och elektroniska butiker.

Samarbetar för att utveckla funktioner som sticker ut

Utöver presentkortfunktionen inledde Freewallet också ett samarbete med Moonpay, en känd fiat-till-krypto-betalningslösning, tidigare i år. Genom detta samarbete skapade Freewallet ett sätt för sina användare att köpa krypto via kreditkort. Denna integration gör det möjligt för användare att använda någon av de 42 ledande fiatvalutorna som plattformen stöder för att köpa en mängd kryptovalutor, inklusive BTC, ETH, XRP och BCH.

Enligt Freewallet är denna utveckling ett resultat av kontinuerlig kommunikation mellan dess utvecklingsteam och community

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust