Är Bank of America ett köp eller sälj i februari?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 8, 2021
  • Bank of Americas aktier steg med mer än 9% förra veckan.
  • Kongressen kommer att godkänna Bidens stimulansplan på 1,9 biljoner dollar utan republikanska röster.
  • Bank of America fortsätter att förbättra sin marknadsposition.

Aktierna i Bank of America (NYSE: BAC) steg med mer än 9% förra veckan tack vare att förhoppningarna om ytterligare ett stort finanspolitiskt stimulanspaket förbättrades. Bank of America rapporterade sina Q4-resultat i januari som visade tecken på återhämtning och meddelade att de förväntar sig ett framgångsrikt 2021.

Grundläggande analys: Bank of America fortsätter att förbättra sin marknadsposition

Förväntningarna på ytterligare stimulans lyfte den amerikanska aktiemarknaden förra veckan trots en nedslående amerikansk Nonfarm-lönerapport. Enligt de senaste nyheterna kommer kongressen att godkänna Bidens stimulansplan på 1,9 biljoner dollar – och den kommer att gå igenom utan republikanska röster.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bank of Americas aktier handlas över 32 dollar igen, och den tekniska analysen visar att priset kan komma att stiga ytterligare i februari. USA:s statsränta steg två punkter förra veckan till 1,10%, vilket tyder på att investerare är mer säkra på de ekonomiska utsikterna.

Bank of America rapporterade sina Q4-resultat i januari. De totala intäkterna hade minskat med -10,1% på årsbasis till 20,1 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,59 dollar. Bankens verksamhet har varit stabil under covid-19-pandemin, och Q4-rapporten visade tecken på återhämtning, främst tack vare ökade konsumtionsutgifter, stabilisering av lånefterfrågan och stark investeringsaktivitet.

”Under fjärde kvartalet såg vi högre räntenetto, högre konsumentintäkter, rekordavgifter för förvaltning, starka resultat från våra Global Markets-team och en starkare balansräkning. 2020 tjänade vi nästan 18 miljarder dollar och uppnådde flera viktiga strategiska mål: att ta marknadsandelar inom insättningar, utöka vårt digitala ledarskap och lägga till tusentals klienter för kapitalförvaltning,” sa Brian Moynihan, styrelseordförande och VD.

Bank of America förväntar sig ett framgångsrikt 2021, och när fler människor vaccineras kommer ekonomiska aktiviteter att börja återhämta sig, vilket driver investerarnas sentiment. Bank of America har en stark balansräkning, dess utdelning är fortsatt säker och denna bank fortsätter att förbättra sin marknadsposition.

Teknisk analys: 35 dollar representerar en stark motståndsnivå

Datakälla: tradingview.com

Bank of Americas aktier steg från 29,7 till över över 34 dollar som högst sedan början av januari, och det aktuella priset ligger runt 32 dollar. De kritiska supportnivåerna är 30 och 27,5 dollar, samtidigt som 35 och 40 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna.

Om priset hoppar över 35 skulle det vara en signal att köpa Bank of America-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 40 dollar, men om priset faller under supportnivån vid 27,5 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Bank of Americas aktier steg förra veckan då förväntningar om ytterligare stimulans lyfte den amerikanska aktiemarknaden. USA:s statsränta steg två punkter till 1,10%, vilket tyder på att investerare är mer säkra på de ekonomiska utsikterna. Bank of America rapporterade sina Q4-resultat i januari som visade tecken på återhämtning, främst tack vare ökade konsumentutgifter, stabilisering av lånefterfrågan och stark investeringsaktivitet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust