Cheggs intäkter ökade med 57% under budgetåret 2020

Författad av: Wajeeh Khan
februari 9, 2021
  • Chegg rapporterar att deras intäkter steg med 57% under budgetåret 2020 och covid-19-krisen.
  • Utbildningsteknikföretaget höjde sin prognos för budgetåret 2021.
  • Chegg rapporterar 13,07 pence i vinst per aktie under fjärde kvartalet.

Chegg Inc. (NYSE: CHGG) meddelade igår att deras ekonomiska resultat förblev robusta under fjärde kvartalet 2020 mitt under den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 27 miljoner människor i USA och orsakat strax under en halv miljoner dödsfall. Företaget höjde också upp sin prognos för innevarande räkenskapsår igår.

Cheggs aktier steg med strax under 5% under gårdagens efterhandel. Aktierna handlas nu till 77,61 pund per aktie efter att ha återhämtat sig från fjolårets lägsta värde på 20,12 pund per aktie i mars 2020 när effekten av covid-19-krisen var som mest påfallande. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Cheggs prognos för budgetåret 2021

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För budgetåret 2021 förutspår Chegg nu att intäkterna kommer att landa i intervallet 566,32 miljoner till 573,58 miljoner pund. De förväntar sig också upp till 196,03 miljoner pund justerad EBITDA för helåret (resultat före räntor, skatter, avskrivningar och avskrivningar).

Utbildningsteknikföretaget sa att dess intäkter under det nyligen avslutade året var 467,79 miljoner, vilket motsvarar en tillväxt med 57% på årsbasis. Dess justerade EBITDA under räkenskapsåret 2020 uppgick till 150,36 miljoner pund.

Företaget förklarade sin starka prestation till sitt goda momentum under fjärde kvartalet och den robusta tillväxten av abonnenter under det första kvartalet. Chegg kommenterade att:

”Vi förväntar oss fortsatt tillväxt i USA och ökat bidrag internationellt där vi förväntar oss att överstiga en miljon abonnenter 2021.”

I separata nyheter från USA rapporterade även TV-spels-hodingbolaget Take-Two Interactive sina ekonomiska resultat för det tredje kvartalet efter att marknaden stängt igår.

Cheggs finansiella resultat under fjärde kvartalet

För fjärde kvartalet rapporterade det Santa Clara-baserade företaget 13,07 pence i vinst per aktie. Som jämförelse begränsades resultatet per aktie till betydligt lägre 4,36 pence under motsvarande kvartal förra året.

Chegg bokförde 149,35 miljoner pund i nettoomsättning under det senaste kvartalet jämfört med föregående års 91,12 miljoner pund.

Chegg presterade till stor del positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 140%. I skrivande stund har det NYSE-noterade företaget ett marknadsvärde på 9,54 miljarder pund.