Läge att köpa ADA när Cardano rusar upp mot 1,4 dollar?

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader som kryptovalutor.… read more.
on feb 10, 2021
  • Cardano har haft en drastiskt stigande trend sedan i fredags.
  • ADA steg med över 60% under dessa fem dagar och siktar mot 1,4 dollar.
  • En återgång till 0,6 dollar kan vara det mest troliga resultatet.

Cardano (ADA) har haft en stigande trend sedan i fredags och priset har stigit över 60% på bara fem dagar. Vad är orsaken till den nuvarande prisökningen, och ska du köpa lite ADA nu?

Grundläggande analys: Smarta kontrakt ökade Cardanos positiva utsikter

Den femte största kryptovalutan sett till marknadsvärde lyckades göra sådana enorma vinster på tack vare dess grundläggande förbättringar, främst tillkännagivandet av Smart Contract-lanseringen på Cardano testnet. Utöver det verkar Cardanos marknadsposition som den mest decentraliserade kryptovalutan, liksom dess framtidsutsikter vad gäller skapande av smarta kontrakt och smarta kontraktsöverföringar från Ethereum till Cardano-nätverket, oerhört hausse.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cardano steg med 55,80% på veckobasis, vilket överträffade både Bitcoins vinst på 35,05% och Ethereums klättring med % 18,86. Den femte största kryptovalutan sett till marknadsvärde har för närvarande ett marknadsvärde på 21,16 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas ADA till 0,685 dollar, vilket motsvarar en prisökning på 85,58% jämfört med föregående månads värde.

ADA/USD teknisk analys: Är Cardano redo att nå sin ATH på 1,4 dollar?

ADAs stigande trend fortsätter, och om tjurarna fortsätter att nå högre toppar med tung volym kan ADA nå så högt som 1,4 dollar. Samtidigt är dess huvudsakliga motstånd 0,7265 dollar, dess tidigare ATH, samt området runt 0.8 dollar.

Cardanos nuvarande lyft verkar däremot inte hållbart, och många tekniska analytiker talar om en tillbakadragning. Men Cardanos nätverksuppgraderingar och dess långsiktiga perspektiv kan visa att de har fel. I slutändan måste handlare titta på volymen snarare än prisutvecklingen, eftersom det enda sättet som ADA slutar röra sig är om tjurarna mattas av.

ADA/USD daily chart
ADA/USD 1-dagsgraf

ADAs RSI på 1-dagsdiagrammet har skjutit upp till det överköpta territoriet. Dess nuvarande värde ligger på 84,67.

ADA/USD 1-hour chart
ADA/USD 1-timmasgraf

Genom att zooma in till 1-timmasgrafen kan vi se ADAs volym sjunka (även om dess volym fortfarande är otroligt hög jämfört med dess nivåer före rallyt). Kryptovalutan verkar vara mycket försiktig runt 21-timmars EMA, medan 50-timmars EMA ger starkt stöd.

ADAs nuvarande trend kommer att ifrågasättas om kryptovalutan bryter 50-timmars EMA. I så fall kan handlare förvänta sig en återgång till 0,6 dollar-området och en omprövning av 23,6% Fib retracement-nivån.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust