PepsiCos intäkter ökade med 8,8% under fjärde kvartalet

Av:
Feb 11, 2021
Uppdaterad: Jun 1, 2022
Listen
  • PepsiCo rapporterar att deras intäkter ökade med 8,8% under räkenskapsårets fjärde kvartal.
  • Det amerikanska dryckesföretaget rapporterar 1,34 miljarder pund i nettoresultat.
  • PepsiCo godkänner en 5-procentig ökning av sin årliga utdelning till 3,11 pund per aktie.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

PepsiCo Inc. (NASDAQ: PEP) rapporterade sina finansiella resultat för fjärde kvartalet på torsdag som överträffade analytikernas prognoser för resultat och intäkter. Tack vare det positiva kvartalsresultatet höjde bolaget också sin utdelning.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

PepsiCo handlades nästan platt under gårdagens förhandel. Med ett pris på 99,35 pund per aktie har aktierna i företaget återhämtat sig markant från fjolårets lägsta värde på 75,15 pund per aktie i mars 2020. Läs mer om hur du kan börja handla online på aktiemarknaden.

PepsiCos finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Copy link to section

PepsiCo meddelade att deras nettoresultat under fjärde kvartalet landade på 1,34 miljarder pund, vilket motsvarar 96 pence per aktie. Under samma kvartal förra året begränsades nettoresultatet till 1,28 miljarder pund eller 91 pence per aktie.

I separata nyheter från USA rapporterade Duke Energy 45,55 miljoner pund i förlust under fjärde kvartalet igår.

Justerat för engångsposter tjänade PepsiCo 1,06 pund per aktie under fjärde kvartalet jämfört med föregående års 1,05 pund per aktie. Det amerikanska multinationella företaget rapporterade att de genererade 16,24 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en 8,8% årlig tillväxt.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra intäkter på 15,76 miljarder pund under fjärde kvartalet. Deras uppskattningar för justerat resultat per aktie var marginellt lägre 1,05 pund. PepsiCos rapport kommer en dag efter att deras största konkurrent, Coca-Cola Company, publicerade sin kvartalsrapport.

Andra framstående siffror i PepsiCos resultatrapport

Copy link to section

Andra framstående siffror i PepsiCos resultatrapport på torsdag inkluderar en ökning av dotterbolaget Frito-Lays intäkter i Nordamerika med 5,7% på årsbasis. Livsmedelsintäkterna ökade med 8,3% under fjärde kvartalet medan intäkterna från de regionala PepsiCo-dryckerna var 8,6% högre än förra året. Livsmedels- och dryckesintäkterna i Nordamerika var bättre än väntat under det senaste kvartalet medan Frito-Lay-intäkterna låg något under prognoserna.

I Latinamerika och Europa rapporterade PepsiCo minskade intäkter med 5,2% respektive 3,8%. Dryckesföretaget överträffade ändå intäktsprognoserna i båda regionerna. PepsiCo godkände en ökning med 5% av sin årliga utdelning igår till 3,11 pund per aktie.

PepsiCo presterade blygsamt positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på cirka 10%. I skrivande stund värderas företaget till 137,60 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 27,27.

USA Aktier & Fonder Industrier Mat & dryck Nordamerika Världen