Twitter överväger BTC som betalningsalternativ för anställda

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 11, 2021
  • Enligt Ned Segal väntar Twitter på reaktionerna från andra företag innan de beslutar att investera i BTC.
  • Företaget undersöker också hur de kan betala anställda om de skulle begära betalningar i BTC.
  • Enligt Pompliano kommer fler finansdirektörer att undersöka BTC-investeringar.

Twitter vill enligt uppgift göra en större investering i Bitcoin (BTC). Teknikföretagets ekonomidirektör, Ned Segal, antydde detta under en intervju den 10 februari om hur Twitter kommer att reagera på Teslas investering eftersom företagets VD Jack Dorsey är intresserad av BTC.

I intervjun sa Segal att Twitter för närvarande inväntar reaktionerna från andra företag. Han nämnde också att företaget undersöker hur de kan betala anställda om de skulle begära betalningar i BTC. Därför överväger företaget att eventuellt lägga till BTC på Twitters balansräkning eller att använder myntet för att reglera anställdas löner.

Försiktiga steg

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Segal avslöjade att Twitter väntar på att se om folk kommer att be om transaktioner i BTC. På så sätt kan företaget sedan besluta om att överföra dollar till BTC för att slutföra transaktioner eller om BTC ska läggas till på balansräkningen för att förenkla processen ytterligare.

Han lade till att:

När vi säkrar valutor, när vi gör affärer i ett annat land, när vi tänker på alla olika exponeringar som vi har, försöker vi verkligen matcha våra tillgångar och våra skulder, och vi har samma inställning till Bitcoin som vi har till att alla andra typer av risker som vi tar.

Den kända Bitcoin-förespråkaren Anthony Pompliano kommenterade Segals intervju och sa att Teslas investering innebär att fler finansdirektörer kommer att behöva svara på frågan om deras företag tänker köpa BTC.

Denna nyhet kommer efter att Tesla investerade 1,5 miljarder dollar i BTC tidigare i veckan och meddelade att man överväger att acceptera myntet för betalningar. Tack vare denna investering nådde BTC:s pris en ny rekordnivå efter att ha stigit så högt som till 34 851 pund. Även om Twitters marknadsvärde är mindre än Teslas, kan nyheter om att de antar BTC hjälpa myntet att rusa upp till sin nya ATH eller till och med högre. I skrivande stund handlas BTC till 32 657 pund efter att ha fallit med 2,76% under det senaste dygnet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust