ING Groeps Q4-nettovinst minskade mindre än förväntat

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on feb 13, 2021
  • ING Groep rapporterar att nettovinsten minskade under fjärde kvartalet – men mindre än förväntat.
  • Den nederländska banken föreslår 10,51 pence av delårsutdelning per aktie.
  • Företaget rasade med över 30% på aktiemarknaden ifjol.

ING Groep NV (AMS: INGA) meddelade igår att deras nettovinst minskade drastisk under fjärde kvartalet, men nedgången var ändrå mindre än vad analytiker hade förväntat sig. Den nederländska banken fick 83 i S&P Global Ratings ESG Evaluation i januari.

ING Groeps aktier, som du kan lära dig att köpa online här, öppnade till 7,10 pund per aktie igår och handlas för närvarande till 7,31 pund per aktie. Aktien hade sjunkit så lågt som till 3,77 pund per aktie i mars 2020.

ING Groep rapporterar 920 miljoner pund i underliggande resultat före skatt

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

ING Groep rapporterade 636,80 miljoner pund i nettovinst under kvartalet som avslutades den 31 december. Under samma period förra året hade nettovinsten ökat till 770,82 miljoner pund. FactSet-konsensus för den nederländska bankens nettovinst under det senaste kvartalet uppgick till ännu lägre 399,60 miljoner pund.

ING Groeps underliggande resultat före skatt under det sista kvartalet 2020 uppgick till 920 miljoner pund, jämfört med 1,17 miljarder pund förra året. Analytiker hade å andra sidan förväntat sig 784,31 miljoner pund i underliggande resultat före skatt under det senaste kvartalet.

Det Amsterdambaserade företaget redovisade 2,93 miljarder pund i räntenetto på torsdagen jämfört med föregående års 3,15 miljarder pund. CET 1-raten uppgick till 15,5% under fjärde kvartalet.

VD Stephen van Rijswijk från det holländska företaget kommenterade att:

”Som ett exempel hade vi i Tyskland 326 000 kunder som började handla med vår app, varav 20% var nya kunder i banken. Så vid den här tiden, när du kanske tror att folk skulle hålla sig till sin befintliga bank, så övergår de till ING.”

ING Groep föreslår 10,51 pence i delårsutdelning per aktie

Företaget föreslog 10,51 pence i delårsutdelning per aktie igår. Andra framstående siffror i ING:s finansiella uppdatering inkluderade avsättningar för kreditförluster på 182,19 miljoner pund, vilket var 51% lägre än förra året.

Bankens avgifter och provisioner uppgick till 675,35 miljoner pund, vilket motsvarar en ökning med 4,9% på årsbasis. ING Groep redovisade en minskad kärnutlåning till 788,34 miljoner pund och rapporterade 6,83 miljarder pund i insättningar under Q4 2020.

ING Groep gick svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på mer än 30%. I skrivande stund värderas de till 28,36 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 12,26.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust