Miami allt närmare kryptoantagande – Förslag att betala arbetare i BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 15, 2021
  • Stadens kommission röstade för en resolution om att utforska BTC-integration med 4-1.
  • Utöver att betala arbetare i BTC vill Suarez också investera delar av Miamis medel i BTC.
  • Även om Suarez är redo för staden att anta BTC, har kommissionen en mer reserverad inställning.

Invånare i Miami kan snart börja betala sina skatter och andra avgifter helt eller delvis i Bitcoin (BTC). Stadens pro-krypto borgmästare, Francis Suarez, avslöjade detta i en tweet den 12 februari och konstaterade att stadens kommission höll ett möte på torsdag och röstade för att främja krypto. Enligt uppgift kan staden också låta sina arbetare välja att få hela eller delar av sina löner i BTC.

Enligt uppgift godkände stadens kommission denna resolution med röstsiffrorna 4-1. Kommissionen ändrade däremot tillbaka formuleringen av resolutionen till en tidigare version som fokuserade på att undersöka möjligheterna, snarare än att vidta omedelbara åtgärder, vad gäller alternativ för kryptoantagande.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Suarez, som har arbetat för att locka Silicon Valley-investerare och ledande teknikföretag i flera månader, berättade för kommissionen att:

Jag tror att vi är på väg att se ett stort skifte inom detta. Det är en bransch som är högljudd och växer, och detta skulle ge rätt signal.

Lägga till BTC i stadens balansräkning

Enligt resolutionen vill Suarez också att staden ska undersöka möjligheten att investera delar av stadens medel i BTC. Detta är dock inte helt enkelt, eftersom Floridas stadgar är strikta för hur lokala myndigheter får investera extra medel. För närvarande begränsar dessa regler lokala myndigheters investeringar till lågvolatilitetsinvesteringar som de som erbjuds av den amerikanska regeringen.

Suarez anser dock inte att BTC:s volatilitet är ett problem. Enligt hans ursprungliga resolution har staden åtagit sig att främja framväxten av BTC. Ändå varnade några av stadskommissionärerna mot att anta BTC utan en omfattande studie av riskerna.

Manolo Reyes, en av stadskommissionärerna, sa:

Låt oss analysera detta innan vi hoppar in. Kanske är du före din tid, kanske har du rätt, men låt oss analysera det.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust