SBI för samtal med finansföretag för att starta ett krypto-joint venture

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 16, 2021
  • Initiativet syftar till att utöka SBI Holdings fotavtryck inom krypto och att öka lönsamheten.
  • Företaget diskuterar två affärer i samband med ett krypto-joint venture.
  • Utöver ett joint venture undersöker SBI Holdings också kryptorelaterade M&A-erbjudanden.

SBI Holdings Inc., ett ledande japanskt konglomerat, överväger att skapa ett kryptovaluta-joint venture tillsammans med flera finansiella företag världen över. En rapport avslöjade dessa nyheter den 15 februari och noterade att organisationen redan har börjat föra samtal med flera utländska finansföretag.

Den senaste prisökningen för kryptovalutor som Bitcoin (BTC) har gett företag många investeringsmöjligheter. Enligt Yoshitaka Kitao, grundare av SBI Holdings, levde investerare tidigare i en värld som bara handlade om investeringar i aktier och obligationer. Den framväxande tillgångsklassen har dock förändrat investeringslandskapet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Därför för företaget diskussioner om att etablera ett joint venture-företag inom krypto. Kitao valde dock att inte avslöja några detaljer om vilka företag som organisationen vill samarbeta med.

En framträdande kryptotjur

Kitao uppgav SBI Holdings strävar efter att göra sitt kommande krypto-joint venture till en av sina mest inkomstbringande verksamheter. Därtill överväger företaget att genomföra stora fusioner och förvärv inom kryptobranschen.

Han avslutade med att säga:

För att bli nummer ett i världen är vårt val att köpa ett ledande företag eller skapa en allians med stora globala företag. Vår M&A-strategi kommer inte att gå ut på att köpa minoritetsandelar i flera företag.

Enligt uppgift har SBI Holdings varit pro-krypto i flera år. Till exempel har företaget tillhandahållit kryptohandelstjänster sedan 2018. Därtill köpte organisationen kryptobörsen TaoTao ifjol och utvidgade sin kryptoportfölj. De förvärvade också 90% av aktierna i B2C2, en Londonbaserad kryptomarknadsutvecklare. Med detta förvärv försökte SBI Holdings locka institutionella investerare till den växande kryptosektorn.

Dessutom lanserade företaget en kryptoarm, ”SBI VC Trade”. Genom SBI VC Trade Lending-plattformen låter organisationen BTC– och XRP-innehavare låna ut pengar i utbyte mot användaravgifter, som beräknas baserat på varaktigheten och mängden insatt krypto.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust