Vad väntar härnäst när Dash (DASH) skjutit upp till 300 dollar?

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on feb 16, 2021
  • Dash nådde 300 dollar efter en dag med massiva vinster.
  • Kryptovalutan har till synes skapat en dubbeltopp, vilket möjligen indikerar en tillbakadragning.
  • Dashs prognos kommer i hög grad att bero på om myntet lyckas hålla sig över 200 dollar.

Dash (DASH) har upplevt tre dagar med extrem prisvolatilitet. Vad är anledningen till denna prisfluktuation, och ska du köpa lite DASH nu?

Grundläggande analys: Ökat intresse från privatinvesterare ger Dash en boost

Dash är en kryptovaluta med öppen källkod som fokuserar på att erbjuda ett snabbt och billigt globalt betalningsnätverk. Dash strävar efter att förbättra Bitcoins ursprungliga design genom att erbjuda ökad integritet och snabbare transaktioner. Dash lanserades i januari 2014 som en hård gaffel från Litecoin. Sedan starten har Dash utvecklat och inkluderat olika funktioner, såsom masternoder, InstantSend (ett omedelbart betalningssystem) och ChainLocks etc.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dash grundades av Evan Duffield och Kyle Hagan. Projektet hette ursprungligen XCoin, men bytte namn till Darkcoin innan det döptes om igen till Dash i mars 2015.

Dashs marknadsposition har förbättrats drastiskt de senaste dagarna när intresset för kryptovalutan ökat. Därtill har Dash gjort entré inom DeFi genom att arbeta med FinanceOin för att starta en DASH-stödd stablecoin.

DASH så vinster på 116,44% under vekcan, vilket överträffade både Bitcoins vinst på 12,54% och Ethereums vinst på 6,12%. Cosmos är för närvarande den 32:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde och har för närvarande ett börsvärde på 2,65 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas ATOM för 264,50 dollar, vilket motsvarar en prisökning på 147,14% jämfört med föregående månads värde.

DASH/USD teknisk analys: Tre dagar av massiv volatilitet slutar med en dubbeltopp?

Dash har haft en långsamt stigande trend sedan början av februari. Kryptovalutan upplevde däremot en drastisk prisökning den 13 februari när den nådde 300 dollar. Men när den massiva volymen långsamt avtar och priset verkar skapa en dubbeltopp, är det troligt att en återgång till nivåerna kring 200 dollar väntar.

DASHs nuvarande prisrörelse har varit extremt positiva, och utsikterna kommer inte att förändras så länge kryptovalutan inte faller under 200 dollar. I så fall kan handlare förvänta sig en tillbakadragning mot zonen runt 150 dollar.

DASH/USD daily chart
DASH/USD 1-dagsgraf

DASHs RSI på den dagliga tidsramen befinner sig för närvarande i det överköpta territoriet, med ett nuvarande värde på 77,78.

DASH/USD 1-hour chart
DASH/USD 1-timmasgraf

Genom att zooma in till 1-timmasgrafen kan vi se DASHs push till 300 dollar, och hur det sedan sjönk till 197 dollar – och sedan en ny push till 291 dollar. Denna prisutveckling kan ha skapat en dubbeltopp, vilket kan översättas till ett prisfall på kort sikt.

Detta stöds också av den nedåtgående RSI-oscillatorn samt en liten volymminskning de senaste timmarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust