Upp eller ner? Prisprognos för Peercoin (PPC) i mars

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 19, 2021
  • Priset på Peercoin har stigit i februari, men risken är fortfarande hög.
  • Om priset stiger över 0,55 kan nästa prismål ligga runt 0,60 dollar.
  • Om priset sjunker under 0,40 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Peercoin (PPC) har stigit från 0,20 till över 0,69 dollar som högst sedan början av november och det nuvarande priset ligger runt 0,50 dollar. Kryptovalutamarknaden fortsätter att gå starkt och priset på Bitcoin har rusat upp över 51 800 dollar. Även Peercoin kan följa med upp ytterligare.

Grundläggande analys: Peercoin kräver mindre energi för att stödja nätverket

Sunny King och Scott Nadal utvecklade Peercoin-projektet 2012. Det påminner mycket om Bitcoin, men kräver mindre energi för att stödja nätverket. Peercoin har inte en fast gräns för antalet tillgängliga mynt, och istället för att använda en mining-process väljer de noder baserat på hur många mynt som finns i en individs virtuella plånbok.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nya mynt genereras baserat på enskilda innehav, så om du innehar 1% av valutan kommer du att kunna generera 1% av alla bevis på Proof-of-stake-myntblock. Enligt den officiella webbplatsen var Peercoin den första blockchain som låter sina protokollregler styras direkt av sina användare.

Peercoin har stigit i värde i februari, och för närvarande finns det inget tecken på att trenden är på väg att vända. Hela kryptovalutamarknaden stöds av Bitcoin-rallyt som sett BTC stiga ytterligare 2 000 dollar sedan myntet brutit över 50 000 dollar för första gången någonsin.

”Jag tror att med början i mars 2020 såg du hur institutioner började anlända, och jag tror att 2021 kommer du att se den trenden fortsätta. De är entusiastiska för bitcoin som en handelsvara … men jag tror att det övertygande användningsområdet är som ett sätt att lagra värde,” säger Michael Saylor, VD MicroStrategy.

Peercinos handelsvolym är fortsatt hög, priset på denna kryptovaluta kan stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden och så länge priset ligger över 0,40 dollar förblir den i en köpzon.

Teknisk analys: Så länge priset ligger över 0,40 dollar förblir Peercoin i en köpzon

Denna kryptovaluta har tagit ett stort steg på kort tid, men om du väljer att köpa Peercoin bör du vara medveten om att priset också kan försvagas från nuvarande nivåer.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande supportnivåerna är 0,45 och 0,40 dollar, samtidigt som 0,55 och 0,60 dollar representerar viktiga motståndsnivåer. Om priset stiger över 0,55 dollar skulle det vara en signal att köpa Peercoin, och nästa prismål kan då ligga runt 0,60 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 0,40 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och förmodligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

Priset på Peercoin har ökat i februari, men handlare bör använda ”stop-loss”- och ”ta vinst”-order när de öppnar sina positioner eftersom risken är mycket hög. Peercoin skulle kunna stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden, men om priset sjunker under 0,40 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och troligen ett tecken på att trenden vänder.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust