Cape Cod Healthcare fick 567 000 pund i BTC-donationer

Författad av: Jinia Shawdagor
februari 23, 2021
  • Donatorn har hjälpt sjukhuset tidigare, men det är första gången de donerar i BTC.
  • IRS undantar välgörenhetsgåvor från beskattning. därför behöver donatorn inte betala någon skatt.
  • Enligt CCHC:s senior vice president är BTC en attraktiv tillgång för donationer.

Cape Cod Healthcare (CCHC), ett ledande ideellt medicinskt centrum i Cape Cod, Massachusetts, har mottagit donationer i Bitcoin (BTC) till ett värde av 567 650 pund. En rapport avslöjade den här nyheten den 19 februari och noterade att sjukhuset fick två bidrag, vardera värda 283 830 pund. Enligt uppgift har givaren, som ville vara anonym, stött vårdinstitutionen tidigare. Detta var dock första gången de donerade i BTC.

Enligt rapporten skickade givaren sjukhuset ett e-postmeddelande och frågade om de accepterar BTC-donationer. Eftersom sjukhuset inte kunde acceptera BTC vid den tidpunkten så undersökte de saken och fick godkännande från sin finansavdelning och VD, Mike Lauf innan man skapade en donationsadress.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt uppgift genererar kontot en anpassad QR-kod som givare kan skanna för att donera BTC. Efter att sjukhusets BTC-adress aktiverades skickade givaren det första bidraget den 28 januari följt av det andra den 19 februari. Genom QR-koden kan andra givare också ge sjukhusets BTC när som helst.

I en kommentar om hur donationen har förändrat hur CCHC accepterar bidrag, säger CCHCs senior vice president och chefsutvecklingschef, Christopher Lawson, att:

Vi kommer från en period under covid då donationer var svåra att få för många människor. Detta låter folk veta att vi har möjlighet att acceptera kryptovalutor som donationer, och att vi har infrastrukturen på plats.

Ett effektivt instrument för donationer

Enligt Lawson, insåg CCHC snart att Internal Revenue Service (IRS) har regler om digitala valutor, inklusive donationer och gåvor. Sjukhuset fann att välgörenhets-BTC-donationer inte behöver skattas på. Därför behöver givaren inte rapportera vinster eller förluster till skattemyndigheterna.

Denna skattebefrielse gör BTC till en attraktiv tillgång för donationer. Han tillade att att få BTC-donationer ger maximal effekt på värdet. Därtill behöver inte mottagaren av bidraget inte rapportera några vinster. Därför tror han att andra ideella organisationer, som t.ex. museer och universitet, snart kommer att börja acceptera BTC och andra kryptovalutor som gåvor.

CCHC:s oro över BTC:s vilda prissvängningar har dock gjort att sjukhuset beslutar att ta ut alla BTC-donationer omedelbart för att förhindra värdeförlust.