Lark Davis uppmanar till snabb lansering av Ethereum 2.0 för att undvika höga avgifter

Författad av: Ali Raza
februari 23, 2021
  • Gas-avgifterna för Ethereum har skjutit upp till rekordnivåer, vilket har avskräckt privatinvesterare.
  • Lark Davis uppmanar ETH-utvecklare att påskynda lanseringen av ETH 2.0.
  • Lanseringen av Ethereum 2.0 fas 1 kommer att förbättra skalbarheten och minska gas-avgifterna.

Gas-avgifterna på Ethereum (ETH) har fortsatt att stiga. Vissa branschexperter har varnat för att de höga avgifterna kan få investerare att överge kryptovalutan om inget görs åt det. Enligt Bitinfocharts.com har de genomsnittliga ETH-transaktionerna stigit till rekordnivåer på 30 dollar, med vissa avgifter så höga som 50 dollar. Som ett resultat av de höga avgifterna kan privatinvesterare avrådas från att köpa Ethereum (ETH) eller använda nätverket.

Den populära kryptoinfluencern Lark Davies har uppmanat Ethereum-utvecklarna och grundaren Vitalik Buterin att påskynda Maere-fasen för Ethereum 2.0. Han uppgav att ETH 2.0 skulle bidra till att minska de totala Ethereum-avgifterna, vilket är exakt vad marknaden behöver för tillfället.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Davis publicerade en video till sina över 200 000 följare där han konstaterade att transaktionskostnaden på Ethereum (ETH) smarta kontraktsplattform har blivit outhärdlig. Det har lett till att handlare flyr till alternativa decentraliserade finansieringsplattformar (DeFi) som Binance Smart Chain (BSC).

Han sa att Ethereums konkurrenter gradvis vinner över Ethereums användare på grund av de höga gas-avgifterna. Enligt honom är den enda lösningen att lansera ETH2.0 så snabbt som det bara går.

ETH2 fas 1 förbättrar hastigheten och skalbarheten

De höga gas-avgifterna på Ethereum innebär att endast ett fåtal institutionella investerare inte våndas över att betala gas-avgifterna på grund av storleken på deras investeringar. Men för småhandlare och privathandlare har de höga avgifterna gjort Ethereum mindre lönsamt jämfört med andra alternativ.

Davis noterade också att BSC har ökat både vad gäller relevans och popularitet, eftersom handelsvolymen för BSC-baserade appar nu är mycket nära deras Ethereum-baserade motsvarigheter. ETH2 fas 0 lanserades i december 2020, vilket gjorde det möjligt för användare att låsa sin Ether för staking.

ETH fas 1-lanseringen förbättrar dock skalbarheten och gör nätverket snabbare. I slutändan kommer det också att minska de höga kostnaderna för gas-avgifter som för närvarande ses på plattformen.