DeFi-boomen driver Ethereums hashfrekvens till ny högstanivå någonsin

Författad av: Ali Raza
oktober 7, 2020
  • Ethereums hashfrekvens slog nyligen en ny ATH som en följd av det växande intresset för DeFi.
  • DeFi-aktiviteten ledde till att ETH-avgifterna ökade, vilket lockade fler miners och förbättrade säkerheten.
  • Det växande intresset för kryptoindustrin har gjort det möjligt för flera projekt att slå igenom.

När DeFi-manin fortsatte under året slog Ethereum nya rekord för volym, antal transaktioner och till och med nivån för plattformens avgifter. Med Ethereum 2.0 fortfarande runt hörnet tar miners alla chanser de kan få för att tjäna lite extra ETH. Fler miners inom Ethereum-nätverket har inneburit att Ethereum-avgifterna fortsatt att öka, vilket i sin tur har ökat hashhastigheten.

Ethereums hashfrekvens slår nytt rekord

Ethereum har sett rekordhög aktivitet under 2020. Aktiviteten har faktiskt varit så stor att nätverket knappt kunnat hantera den, vilket återigen fäst fokus vid vikten av att komma med en lösning för skalbarheten.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På plussidan har ökningen av hashfrekvensen, som nyligen har nått en ny ATH, också förbättrat projektets säkerhet.

Enligt de senaste uppgifterna har Ethereums hashfrekvens överskridit 250 Terahash per sekund, vilket är den högsta någonsin och innebär att den ökat med cirka 80% sedan januari i år.

Glassnode rapporterade att ökningen av antalet miners och därmed av Ethereums hashfrekvens kommer som en följd av tillväxten inom DeFi-sektorn. I september, när DeFi nådde sin topp, uppskattades Ethereum-miners ha tjänat mer än 166 miljoner dollar i transaktionsavgifter.

Senaste gången Ethereums miners såg nivåer ens i närheten av detta var när dess mest populära dApp, CryptoKitties, var på topp. Sedan dess har däremot transaktionsavgifterna sjunkit avsevärt – med cirka 80%. Ändå ligger de fortfarande över genomsnittet för denna tid på året.

Fördelar med högre hashfrekvens

Som nämnts har en högre hashfrekvens sina positiva sidor. Ethereums säkerhet ökar med den högre hashfrekvensen, eftersom det blir nästan omöjligt att utföra 51% -attacker. En sådan attack utfördes nyligen på Ethereum Classic, vilket ledde till minskat förtroende för deras token ETC.

Utöver det är ett växande antal miners positivt för blockchain-ekonomin i stort. Det väcker större intresse för kryptoindustrin och har till och med lett till nya framgångar för andra kryptor. Bitcoin har till exempel satt ett nytt rekord för antalet aktiva adresser ganska nyligen.

För att inte tala om att Ethereum-plånboken MetaMask nyligen överskred 1 miljon användare i månaden.