Palo Alto Networks rapporterar 101 miljoner pund i förlust under andra kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • Palo Alto Networks rapporterar 101 miljoner pund i förlust under andra kvartalet.
  • Intäkterna från cybersäkerhetsverksamheten ökade till 730 miljoner pund.
  • Palo Alto förutspår intäkter på upp till 750 miljoner pund under tredje kvartalet.

Palo Alto Networks (NYSE: PANW) rapporterade sina ekonomiska resultat för det andra kvartalet igår och överträffade Wall Streets prognoser. Företaget gav dock en svagare prognos än väntat för innevarande kvartal.

Palo Alto Networks föll med cirka 4% under gårdagens efterhandel. Aktierna handlas nu till 260,29 pund per aktie. Som jämförelse hade de fallit så lågt som till 94,29 per aktie i mars 2020 när covid-19-krisen skapade förödelse på de globala finansmarknaderna. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

Palo Alto Q2 finansiella resultat jämfört med analytiker uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Palo Alto sa att man avslutade andra kvartalet med en förlust på 101,20 miljoner pund, vilket motsvarar 1,05 pund per aktie. Under samma kvartal förra året bokförde de en mycket lägre förlust på 52,41 miljoner pund eller 53,34 pence per aktie.

På justerad basis tjänade företaget 1,10 pund per aktie under andra kvartalet jämfört med föregående års 85 pence per aktie. Palo Alto sa att det genererade 730 miljoner pund i intäkter under det senaste kvartalet – en ökning från 580,81 miljoner pund förra året.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle registrera intäkter på 700,92 miljoner pund under andra kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie uppgick till 1,02 pund per aktie. I separata nyheter från USA publicerade också satellit-tv-företaget Dish Network Corp. sin kvartalsrapport igår.

Faktureringen ökade under andra kvartalet till 860 miljoner pund från förra årets 710,45 miljoner pund, och jämfört med förväntade 840 miljoner pund. VD Nikesh Arora kommenterade den finansiella rapporten igår och sa:

”Drivkraften i verksamheten fortsätter att vara stark, med en omsättningstillväxt under andra kvartalet på 25% på årsbasis till över 1 miljard dollar, driven av en stark prestation över hela linjen.”

Palo Altos prognos för tredje kvartalet

För det tredje kvartalet förutspår nu Palo Alto att det justerade resultatet per aktie kommer att ligga på mellan 90 pence till 92 pence. Det amerikanska multinationella företaget förväntar sig intäkter på upp till 750 miljoner pund under tredje kvartalet.

Förra veckan avslöjade Palo Alto planer på att förvärva molnsäkerhetsföretaget Bridgecrew för 110,94 miljoner pund.

Cybersäkerhetsföretaget presterade positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på cirka 50%. I skrivande stund har Palo Alto Networks ett marknadsvärde på 26,48 miljarder pund.