Dish Network överträffar Wall Streets Q4-prognoser

Författad av: Wajeeh Khan
februari 22, 2021
  • Dish Network Corp slog Wall Streets prognoser för det fjärde kvartalet.
  • Satellit-TV-företaget avslöjar att abonnenterna för trådlösa tjänster och betal-TV har minskat.
  • Dish Networks aktier steg med cirka 1% under morgonens förhandel.

Dish Network Corp. (NASDAQ: DISH) rapporterade sina finansiella resultat för fjärde kvartalet idag och överträffade analytikernas prognoser för resultat och intäkter. Företaget tillkännagav dock att deras trådlösa och betal-TV-abonnenter minskat.

Dish Network Corps aktier, som du kan lära dig att köpa online här, steg med cirka 1% under morgonens förhandel. Aktierna handlas nu till 24,24 pund per aktie efter att ha återhämtat sig från fjolårets lägsta värde på 12,94 pund per aktie under den sista veckan i mars 2020 när covid-19-pandemin påverkade som mest.

Dish Networks finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dish Network sa att dess nettoresultat under fjärde kvartalet landade på 522,50 miljoner pund, vilket motsvarar 88 pence per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades nettoresultatet till lägre 277,29 miljoner pund, eller 49,18 pence per aktie. Under det föregående kvartalet (Q3) rapporterade det Nasdaq-noterade bolaget 383,94 miljoner pund i nettoresultat, enligt rapporten som publicerades i november.

Satellit-TV-företaget värderade sina intäkter under det senaste kvartalet till 3,25 miljarder pund, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 41%. Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle bokföra en något lägre intäkt på 3,24 miljarder pund. Deras uppskattning för vinst per aktie uppgick till 55,60 pence per aktie.

I separata nyheter från USA sameddelade Goodyear Tyre & Rubber Co. att de kommer att köpa Cooper Tyre & Rubber Company för ungefär 2,00 miljarder pund.

Dish Networks betal-TV-abonnenter minskade med 133 tusen

Dish Network meddelade att dess betal-TV-abonnenter minskade med 133 tusen netto på årsbasis under fjärde kvartalet. Antalet Net DISH TV-abonnenter, tillade de, minskade med 149 tusen under Q4. Nedgången kompenserades delvis av Sling TV som tillförde 16 tusen nya abonnenter under det senaste kvartalet. Slutligen såg det amerikanska företagets trådlösa nätabonnenter en nedgång på 363 tusen abonnenter på årsbasis.

Under hela räkenskapsåret genererade Dish Network Corp 11,04 miljarder pund i intäkter. Det Englewood-baserade företaget rapporterade 1,25 miljarder pund i vinst under det nyligen avslutade räkenskapsåret eller 2,15 pund per aktie.

Dish Network presterade svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 10%. I skrivande stund har den amerikanska tv-leverantören ett marknadsvärde på 12,62 miljarder pund och ett förhållande mellan pris och vinst på 13,65.