Aave (AAVE) kan skjuta upp igen i mars men risken är fortfarande hög

Författad av: Stanko Iliev
februari 25, 2021
  • Priset på Aave (AAVE) har fortsatt sin korrigering från de senaste höjderna.
  • Om priset stiger över 400 kan nästa prismål ligga runt 450 dollar.
  • Aaves handelsvolym är fortsatt hög.

Aave (AAVE) har stigit från 84 till över 550 dollar som högst sedan början av januari, och det nuvarande priset ligger runt 350 dollar. Aave har varit en av de kryptovalutor som presterat bäst de senaste veckorna, och så länge priset ligger över 300 dollar är den kvar i en köpzon.

Grundanalys: Decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi) såg rekordintäkter i februari

Kryptovalutamarknaden fortsätter att handla i en köpzon trots att Bitcoin återigen fallit under 50 000 dollar-nivån. Aave (AAVE) har utökat sin korrigering från de senaste höjderna under andra veckan i februari, men det finns ingen risk för en björnmarknad för tillfället.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta decentraliserade non-custodial-likviditetsmarknadsprotokollet startades 2017 under namnet ETHLend, men 2018 beslutade teamet att byta namn till Aave. Detta är ett framgångsrikt projekt som ingår i Decentralized Finance-rörelsen (DeFi), och i detta explosiva DeFi-marknadsrally har ett antal kryptotokens sett en svindlande tillväxt.

”Decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi) har redan tjänat över 20 miljoner dollar mer den här månaden än i januari, vilket gör februari till den största månaden någonsin för DeFi-intäktsgenerering. Alla DeFi-protokoll utom Balancer såg rekordintäkter denna månad och de flesta av intäkterna gick till långivare, likviditetsleverantörer eller andra på utbudssidan,” rapporterade Block Research.

Det är värt att nämna att användare kan delta som insättare eller låntagare i Aave-protokollet. Insättare tjänar en passiv inkomst genom att tillhandahålla likviditet medan låntagare kan låna på detta populära DeFi-utlåningsprotokoll.

Användare kan delta i omröstningar med hjälp av AAVE-kryptovaluta, och de kan också använda denna krypto för att ge protokollet säkerhet. Aave-plattformen är helt riskfri och de enda riskerna relaterade till denna plattform inkluderar risken för fel och likvidationsrisk.

Aaves (AAVE) handelsvolym nådde rekordhöjder i februari, och priset på denna kryptokurrency kan stiga över motståndet vid 500 dollar igen på den pågående tjurmarknaden. Om du bestämmer dig för att handla Aave (AAVE) de kommande dagarna, bör du ändå använda en ”stop-loss”-order eftersom risken är mycket hög.

Teknisk analys: Aave (AAVE) har utökat sin korrigering från de senaste höjderna

Aave (AAVE) har utökat sin korrigering från de senaste höjderna, men den här kryptovalutans huvudsakliga trend är fortfarande hausse. Aaves handelsvolym är fortfarande hög, och enligt analytiker har Aave en ljus framtid eftersom utbudet är mer begränsat än för Bitcoin.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga motståndsnivåerna är 400, 450 och 500 dollar ,samtidigt som 300 och 250 dollar representerar starka supportnivåer. Om priset stiger över 400 dollar skulle det vara en signal att köpa Aave (AAVE) och nästa prismål kan då ligga runt 450 dollar.

På andra sidan, om priset sjunker under $ 300, skulle det vara en fast ”säljsignal” och möjligen ett trendåterställningstecken.

Sammanfattning

Aave (AAVE) har fortsatt sin korrigering från de senaste topparna under andra veckan i februari, men det finns ingen risk för en björnmarknad för tillfället. Om priset stiger över 400 dollar kan nästa prismål ligga runt 450 dollar, men om priset sjunker under 300 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och eventuellt ett tecken på att trenden är på väg att vända.