Nvidias kvartalsförsäljning över 3,5 miljarder pund för första gången

Författad av: Wajeeh Khan
februari 25, 2021
  • Nvidia rapporterar att dess kvartalsförsäljning översteg 3,5 miljarder pund för första gången.
  • Det amerikanska teknikföretaget förväntar sig nu upp till 3,83 miljarder pund i intäkter under första kvartalet.
  • Nvidias aktier steg med 1,5% under onsdagens efterhandel.

Nvidia Corp. (NASDAQ: NVDA) sa på onsdagen att dess försäljning under det fjärde kvartalet översteg 3,5 miljarder pund – för första gången någonsin. Den ökade försäljningen var ett resultat av hög efterfrågan på spelchips.

Nvidias aktier, som du kan lära dig att köpa online här, steg med cirka 1,5% under efterhandeln på onsdag. Aktierna handlas nu till 415,66 pund per aktie, efter att ha återhämtat sig från fjolårets lägsta värde på 139 pund per aktie i mars 2020.

Nvidias finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nvidia sa att dess nettoresultat under fjärde kvartalet uppgick till 1,03 miljarder pund, vilket motsvarar 1,63 pund per aktie. Under samma kvartal förra året begränsades nettoresultatet till 671,87 miljoner pund eller 1,08 pund per aktie. I separata nyheter från USA rapporterade också nöjesfältsoperatören Six Flags Entertainment Corp sina kvartalsresultat på onsdagen.

På justerad basis tjänade amerikanska Nvidia 2,19 pund per aktie under fjärde kvartalet jämfört med föregående års 1,34 pund per aktie. Nvidia sa att de genererade cirka 3,55 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 61%.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle rapportera 3,41 miljarder pund i intäkter under kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie låg på 1,99 pund. Nvidias försäljning hade stigit över 3 miljarder pund under det föregående kvartalet (Q3).

Andra framstående siffror i Nvidias resultatrapport på onsdag inkluderar en försäljningsökning på 67% och en tillväxt på nästan 100% för försäljningen av datacenter. Båda segmenten slog analytikernas uppskattningar för försäljning under Q4.

VD Jensen Huangs kommentarer på onsdagen

VD Jensen Huang kommenterade den ekonomiska rapporten på onsdagen och sa:

”Våra A100-universella AI-datacenter-GPU:er går kraftigt bland molntjänstleverantörer och vertikala industrier. Tusentals företag över hela världen använder Nvidia AI för att skapa molnanslutna produkter med AI-tjänster som kommer att förvandla världens största industrier.”

För det första kvartalet förväntar sig Nvidia nu upp till 3,83 miljarder pund i intäkter. Analytiker å andra sidan förutspår 3,18 miljarder pund.

Nvidia presterade extremt positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 120%. I skrivande stund värderas teknikföretaget till cirka 254 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 94,77.