Idealista accepterar BTC som betalning för lägenhet i Barcelona

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on feb 26, 2021
  • Lägenheten är 44 kvadratmeter stor och kostar 3,5 BTC (ungefär 1,38 miljoner kronor).
  • Köparen måste betala fastighetens skatter, notarie- och registreringsavgifter i euro.
  • Inviertis och Kasaz stod för tekniken bakom försäljningen.

Idealista, en känd spansk fastighetsplattform, säljer en lägenhet i Barcelona för Bitcoin (BTC). Byrån avslöjade detta via ett pressmeddelande den 22 februari och konstaterade att alla som är intresserade av fastigheten måste kunna betala med BTC. Enligt uppgift samarbetade Idealista med Inviertis och Kasaz kring tekniken för att bjuda ut fastigheten.

Enligt pressmeddelandet ligger lägenheten i stadsdelen Ciutat Vella, som ligger några meter från Rambla Cataluña, i centrum av Barcelona. Fastigheten går till 3,5 BTC (cirka 1,38 miljoner kronor). Köparen måste dock betala skatter, notarie- och registreringsavgifter i euro.

Fastighetssektorn fortsätter att välkomna krypto

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt pressmeddelandet är Idealistas erbjudande det första av sitt slag i landet, eftersom intresserade köpare måste sköta allt det praktiska online. Det är dock inte den första fastighetsförsäljningen i Spanien som accepterat BTC som betalning. År 2018 slutförde Mister Piso, en annan fastighetsbyrå, Spaniens första BTC-fastighetstransaktion någonsin. Emellertid var affären, till skillnad från Idealistas, mestadels traditionell, med den enda särdraget att byrån accepterade betalning i BTC. Enligt uppgift var resten av processerna i transaktionen pappersbaserade.

Den här nyheten kommer samtidigt som fastighetsbranschen fortsätter att öppna allt mer för kryptobetalningar. Till exempel sålde Antalya Homes, en turkisk fastighetsbyrå, nio fastigheter i BTC för två år sedan. År 2019 erbjöd den ledande australiensiska fastighetsutvecklaren Linzen Property Group också investerare över hela världen en chans att köpa fastigheter i Brisbane med BTC. Fastigheten i fråga är Dakabin Crossing, som ligger utspridd över 3,75 hektar. Enligt uppgift accepterade företaget BTC för 40 bostäder i bostadsområdet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust