Prisanalys av Compound (COMP): En korrigering eller slutet på rallyt?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 27, 2021
  • Grayscale rapporterade igår att de har Compound (COMP) på listan över potentiella investeringar.
  • Om priset stiger över 450 dollar kan nästa prismål ligga runt 500 dollar.
  • Kryptovalutamarknaden har tappat i värde denna handelsvecka.

Compound (COMP) har stigit från 331 till över 570 dollar som högst sedan början av februari, och det nuvarande priset ligger runt 404 dollar. Denna kryptovalutas trend är fortfarande hausse, men om priset sjunker under 300 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och ett tecken på att trenden har vänt.

Grundläggande analys: Grayscale rapporterade igår att de har Compound (COMP) på listan över potentiella investeringar

Kryptovalutamarknaden har tappat i värde den här handelsveckan. Priset på Bitcoin sjönk under stödet vid 45 000 dollar igår och priset på Compound (COMP) är fortfarande under press.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Compound är ett decentraliserat blockchain-baserat protokoll som gör det möjligt för användarna att låna ut och låna kryptovalutor. Huvudfunktionerna hos Compound kombinerar fördelarna med blockchain i ett snabbt växande DeFi-ekosystem, och det finns många kryptovalutor som kan lånas ut eller lånas på detta protokoll.

Några viktiga namn inkluderar Ether (ETH), Basic Attention Token (BAT), USD Coin (USDC), Ox (ZRX), Tether (USDT), Wrapped BTC (WBTC). COMP-token är blockkedjans nativ token och den distribueras till alla långivare och låntagare på detta protokoll varje dag.

Compound är en helt självstyrd blockchain, och alla som äger minst en token kan rösta på förändringsförslag. Med andra ord representerar varje COMP-token en röst, och oavsett om du lånar ut eller lånar måste du först låsa krypto med Compound.

Grayscale rapporterade igår att man utforskar en ny omgång av potentiella investeringar i olika digitala tillgångar. Företaget söker nya sätt att skapa värde för sina kunder, och enligt det officiella pressmeddelandet har Compound (COMP) en plats på denna investeringslista.

”Vi är angelägna om att utöka vårt produktutbud för att tjäna våra investerare bättre. Det digitala valutauniverset utvecklas ständigt och vi försöker identifiera djärva, intressanta och innovativa möjligheter som tillgodoser våra investerares krav på differentierad exponering för denna växande tillgångsklass,” sa Grayscale VD Michael Sonnenshein.

Teknisk analys: 300 dollar representerar en stark supportnivå

Datakälla: tradingview.com

De viktiga motståndsnivåerna är 450 och 500 dollar, samtidigt som 350 och 300 dollar representerar starka supportnivåer. Om priset stiger över 450 dollar skulle det vara en signal att handla kryptovalutan och nästa prismål kan då ligga runt 500 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under stödnivån vid 300 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och eventuellt ett tecken på att trenden vänder.

Sammanfattning

Compound (COMP) har stigit från 331 till över 570 dollar som högst sedan början av februari, och det nuvarande priset ligger runt 404 dollar. Om priset stiger över 450 dollar kan nästa prismål ligga runt 500 dollar, men om priset sjunker under stödnivån vid 300 dollar skulle det förmodligen vara ett tecken på att trenden är på väg att vända. Grayscale söker nya sätt att skapa värde för sina kunder och enligt ett pressmeddelande står Compound (COMP) med på listan över potentiella investeringar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust