Upp eller ner? Prisprognos för Algorand (ALGO) i mars

Författad av: Stanko Iliev
februari 27, 2021
  • Algorand tillkännagav ett partnerskap med medieplattformen Xfinite.
  • Algorand kan stiga över motståndet vid 1,5 dollar igen.
  • Om priset stiger över 1,20 kan nästa mål ligga runt 1,40 eller till och med 1,50 dollar.

Kryptovalutamarknaden tappar i värde denna handelsvecka, priset på Bitcoin föll under stödet vid 45 000 dollar igår och risken för ytterligare nedgångar är inte över ännu. Algorand (ALGO) förblir också under tryck. På bara några timmar igår föll priset från 1,15 till 0,89 som lägst igår, och det aktuella priset ligger runt 1,03 dollar.

Grundläggande analys: Algorand tillkännagav ett partnerskap med medieplattformen Xfinite

Kryptovalutamarknaden fortsätter att handla i en köpzon även om Bitcoin inte kan stabilisera sig över 48 000 dollar-motståndet. Algorands pris har fortsatt sin korrigering från de senaste höjderna som registrerades under andra veckan i februari, men det finns ingen risk för björnmarknad för tillfället.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Algorand är en proof-of-stake-blockchain (PoS) som skapades av datavetenskapsprofessorn Silvio Micali och lanserades officiellt 2019. Huvudfunktionerna för detta projekt inkluderar öppet deltagande, skalbarhet och säkerhet, och det är också värt att nämna att dess kod kan klonas, kopieras och användas på andra blockkedjor.

Algorand ser i genomsnitt 500 000 transaktioner per dag, och projektets huvudmål är att skapa ett transparent system där alla kan uppnå framgång. Algorand gör det möjligt för utvecklare att skapa nya applikationer på sin plattform som drivs av kryptovaluta, och enligt dess officiella webbplats utvecklar fler än 500 företag applikationer på denna blockchain just nu.

Tekniken bakom Algorand är ny och det finns fortfarande en viss osäkerhet kring projektet. ALGO-token är blockkedjans native token, och den distribueras med varje nytt block till alla som har en viss mängd valuta i plånboken.

Algorand tillkännagav nyligen ett partnerskap med medieplattformen Xfinite för att hjälpa dem att uppnå massadoption.

”Xfinite har en visionär förståelse för hur blockchain kan utnyttjas för nya möjligheter i mediebranschen. Med stora partnerskap med organisationer som har miljontals användare är vi glada att stödja Xfinites nya applikationer och välkomna dem till Algorands community,” sa Sean Ford, chef för Algorand.

Partnerskapet med Xfinite är positiva nyheter för investerarna, och denna kryptovaluta kan stiga över motståndet vid 1,5 dollar och vidare under den pågående tjurmarknaden.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Huvudtrenden är fortsatt hausse

Huvudtrenden för denna kryptovaluta är fortsatt hausse, och för närvarande finns det ingen signal om att trenden är på väg att vända.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 0,90 och 0,80 dollar, samtidigt som 1,20 och 1,40 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 1,20 skulle det vara en signal att köpa Algorand (ALGO), men om priset sjunker under 0,80 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och ett tecken på att trenden övergår till fallande.

Sammanfattning

Algorands pris har fortsatt sin korrigering från de senaste höjderna, men denna krypto fortsätter att handla i en köpzon och för närvarande finns det ingen signal om att trenden vänds. Algorand tillkännagav ett partnerskap med medieplattformen Xfinite för att hjälpa dem att uppnå massadoption, vilket är positiva nyheter för investerarna.