Coinbase vill att Satoshi Nakamotos identitet förblir ett mysterium

Författad av: Ali Raza
mars 1, 2021
  • Coinbase säger att om Satoshis identitet avslöjas å är det en risk för deras verksamhet.
  • Majoriteten av börsens intäkter 2020 kom från transaktionsavgifter för Bitcoin och Ethereum.
  • Coinbase hoppas att Satoshis identitet förblir ett mysterium.

Den San Francisco-baserade kryptobörsen Coinbase har planerat sin börsnotering sedan förra året. På torsdagen lämnade det in ett prospekt till US Securities and Exchange Commission (SEC), där de beskrivit några utmaningar som kan påverka dess verksamhet negativt. En av de punkter som listades var den eventuella återkomsten av Satoshi Nakamoto – personen som anses ha grundat Bitcoin.

Satoshis identifiering är riskabel för Coinbase

Enligt Coinbase kan en framtida identifiering av Nakamoto sänka priset på Bitcoin, vilket är en stor riskfaktor för tillväxten för deras verksamhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det är väldokumenterat att Satoshi skapade Bitcoin efter att han publicerade en vitbok med titeln ”Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”.

Många har försökt avslöja hans identitet, men vem Satoshi är har aldrig kunnat bekräftas. Ingen vet ens om han fortfarande lever eller är död.

Om han identifieras i framtiden eller bestämmer sig för att själv avslöja sin identitet kan flera scenarier vänta för Bitcoin. Det råder ingen tvekan om att hans avslöjande skulle leda till ett stort marknadsskifte, men det beror helt på vem individen är.

Eftersom Satoshi tros hålla 1,1 miljoner Bitcoin av totalt 21 miljoner Bitcoins som finns i omlopp kommer hans återkomst att få en omedelbar socioekonomisk inverkan. Som ett resultat har Coinbase listat Satoshis återkomst som en risk för sin verksamhet.

Kryptoutbytet hoppas att Satoshis mysterium förblir olöst för sin affärsverksamhets skull.

Coinbases verksamhet är knuten till Bitcoin-marknaden

Coinbase förklarade i prospektet att deras verksamhet är direkt kopplad till Bitcoin-marknadens existens. Majoriteten av nettoomsättningen 2020 kom från transaktionsavgifter på både Ethereum (ETH) och Bitcoin (BTC).

Utöver Satoshi-mysteriet listade Coinbase också negativ marknadsuppfattning om Bitcoin och Ethereum som risker.

Börsen uppgav också att kryptoekonomin kan påverkas negativt om Bitcoins och Ethereums marknad försämras eller om deras priser sjunker. Coinbase identifierade också andra faktorer som källor till risker för vinst och existensen för deras verksamhet.