Bitcoin studsar tillbaka: Återvände till 50 000 dollar på bara 24 timmar

Författad av: Konstantin Anissimov
mars 2, 2021
  • Bitcoin har fallit drastiskt de senaste tio dagarna, vilket förde priset ned till 43 000 dollar.
  • Lyckligtvis vände prisutvecklingen och de senaste 24 timmarna har BTC lyckades studsa tillbaka.
  • Myntet steg tillbaka till cirka 50 000 dollar innan en mindre korrigering.

De senaste sju dagarna har Bitcoin-priset fallit allt lägre sedan det bröt över 58 000 dollar för ungefär tio dagar sedan. Men situationen har vänt det senaste dygnet och rusar återigen upp.

Grundläggande analys: Vad driver Bitcoin-priset?

Bitcoin-priset har sjunkit, troligtvis som en följd av att det nådde och översteg 58 000 dollar. Motståndet vid 60 000 dollar är enormt och myntets momentum bröts, vilket resulterade i att priset kraschade ner igen. Längs vägen kom det samtidigt en rad nyheter som påverkade hela branschen negativt, till exempel Nigerias kryptotillverkning och upprepade påståenden om att myntet befinner sig i en bubbla.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om de flesta förstår att detta inte stämmer, är sådana påståenden fortfarande tillräckliga för att orsaka misstro hos nyare investerare.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: BTC-priset är tillbaka på 50 000 dollar

De senaste sju dagarna har Bitcoin-priset sett en hel del aktivitet, enligt data från CEX.IO. Prisfluktuationerna var enorma och myntet gick från 52 000 dollar den 25 februari till 44 000 dollar den 26 februari, bara för att sjunka ännu djupare till 43 000 dollar den 28 februari. Mellan 26 och 28 februari var prisfluktuationerna något mindre, och priset pendlade främst mellan 46 000 och 48 000 dollar.

Men efter att ha slagit i botten på söndag kväll började Bitcoin-priset se en förändring i beteendet. Det verkar som att marknaden är redo att förbli hausse och fortsätta med sin tillväxtresa när myntet studsade tillbaka på rekordtid och steg igen.

Mitt på dagen igår var BTC tillbaka på 49 500 dollar, och senare under dagen lyckades myntet till och med återvända upp till 50 200 dollar.

Motståndet pressade dock tillbaka priset, och det ligger det för närvarande på 49 100 dollar.

Hur högt kan Bitcoin nå?

Vi tror att Bitcoin kan avsluta första kvartalet på 50 000 dollar. Det är mer eller mindre där det ligger just nu. Visserligen har priset nått betydligt högre nivåer än så de senaste veckorna, men det ligger just nu ganska nära dem, vilket indikerar att prognosen kan vara korrekt.

Vi förväntar oss också att Bitcoin-uppgången kommer att fortsätta och att myntet kommer att stiga till 80 000 dollar i slutet av juni. Det skulle innebära en ny rekordnivå och förstärka den tro som investerarna haft för myntet. Slutligen kommer BTC att landa på cirka 90 000 dollar per mynt i slutet av året enligt vår prognos. Men det är viktigt att komma ihåg att BTC redan visat att det kan vara ganska oförutsägbart – så det kan passera denna nivå redan innan året slutar, eller å andra sidan aldrig nå den.