Lemonade slog analytikernas prognoser för resultat och intäkter under det fjärde kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
mars 2, 2021
  • Lemonade överträffade analytikernas Q4-prognoser för resultat och intäkter.
  • Försäkringsbolaget förutspår intäkter på upp till 16,16 miljoner pund under första kvartalet.
  • Lemonades aktier föll mer än 7% under gårdagens efterhandel.

Lemonade Inc. (NYSE: LMND) rapporterade sina finansiella resultat för fjärde kvartalet igår och överträffade analytikernas prognoser för resultat och intäkter. Företaget gav dock en återhållsam prognos för det pågående kvartalet.

Lemonades aktier öppnade på 91,10 pund per aktie igår och stängde den ordinarie sessionen till 94,85 pund per aktie. Under efterhandeln sjönk aktien till 87,67 pund per aktie. Lemonade inledde året på 81,39 pund per aktie, jämfört med priset på 49,84 pund per aktie som företaget debuterade på aktiemarknaden med förra året. Läs mer om hur du tjänar pengar på aktiemarknaden.

Lemonade Q4-resultat jämfört med analytiker uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lemonade meddelade att dess förlust under fjärde kvartalet uppgick till 24,34 miljoner pund, vilket motsvarar 43,08 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året uppgick förlusten till lägre 23,48 miljoner pund eller 2,08 pund per aktie.

Försäkringsbolaget beräknade sina intäkter under fjärde kvartalet till 14,72 miljoner pund jämfört med föregående års Q4 på 16,87 miljoner. I relaterade nyheter presenterade Lemonade en Q&A-plattform för aktieägare på måndag.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra in 13,79 miljoner pund i intäkter under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för förlust per aktie uppgick till högre 45,95 pence per aktie. Lemonade debuterade på New York Stock Exchange den första veckan i juli 2020. Försäkringsbolagets aktier steg med 75% under sin amerikanska marknadsdebut.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Lemonades prognos för det första kvartalet

För det första kvartalet förutspår Lemonade att intäkterna kommer att landa i intervallet 15,44 miljoner till 16,16 miljoner pund. De förväntar sig intäkter på upp till 84,01 miljoner pund för hela räkenskapsåret. Analytiker å andra sidan förväntar sig 15,87 miljoner pund i intäkter för Lemonade under Q1 och 80,13 miljoner pund i intäkter under innevarande år som helhet. I ett brev till aktieägarna igår sa Lemonade:

”För helåret 2020 var vår bruttoförlustkvot 71%, jämfört med 79% under 2019. Vår fjärde kvartals bruttoförlustkvot var 73%, lite förändrad från 72% under tredje kvartalet 2020 och 73% under fjärde kvartalet 2019. Denna tydliga stabilitet för vår förlustkvot för fjärde kvartalet – både på års- och kvartalsbasis – maskerar några anmärkningsvärda underströmmar.”

Lemonade avslutade 2020 med ett pris per aktie på 87,95 pund. I skrivande stund värderas det amerikanska försäkringsbolaget till 5,71 miljarder pund.